Na Rožňavskej pribudne ďalšia pumpa

16.1.2007
0
Páčil sa vám článok?

Na Rožňavskej ulici smerom do centra začala v týchto dňoch spoločnosť ARAL s výstavbou benzínovej pumpy. Po pumpách na Brnianskej, Račianskej a Einsteinovej ulici to bude už štvrtá čerpacia stanica tejto spoločnosti v Bratislave.

Ako nám povedal riaditeľ Aralu Juraj Lettrich, umiestnenie benzínovej pumpy v tejto lokalite má svoje dôvody. Napriek tomu, že na Rožňavskej ulici už dve pumpy iných firiem sú. V blízkosti je totiž nákupné centrum Soravia, ktoré by sa malo postupne rozširovať.

V tejto časti sa ráta aj s výstavbou ďalších obchodných priestorov. Posledné prieskumy, zaoberajúce sa umiestňovaním benzínových púmp v blízkosti nákupných centier ukazujú, že prevažná časť motoristov, ktorí tieto obchody navštívia, sa na čerpacích staniciach zastavujú až po nákupoch. Preto sa vo svete pumpy stavajú pri výjazde z nákupných centier. Tento fakt brali v Arale do úvahy, preto sa rozhodli svoju čerpaciu stanicu postaviť pri výjazde z nákupnej zóny na vstupe do Bratislavy.

Nová čerpacia stanica bude veľkosťou zhodná s pumpou na Einsteinovej ulici v Petržalke. Motoristom budú k dispozícii 4 výdajné stojany s 8 miestami na tankovanie, 180 m2 predajnej plochy so sortimentom tovaru, ktorý je známy z iných čerpacích staníc. Nebudú v ňom chýbať základné druhy potravín, nápoje, automobilové príslušenstvo a pekáreň s čerstvými pekárenskými produktmi. Súčasťou benzínovej pumpy bude aj umývacia linka. Uvažuje sa aj o malom servise, ktorý by poskytoval motoristom základné služby, ako napríklad výmenu oleja či pneuservis.

Čerpacia stanica Aral, ktorá bude stáť pri odbočke na Magnetovú ulicu, zaberie dosiaľ prázdnu nevyužitú plochu porastenú burinou a nekvalitnou zeleňou. Juraj Lettrich však uviedol, že spoločnosť Aral pôvodnú zeleň, ku ktorej patrí aj niekoľko stromov vykompenzuje jednak finančne a zároveň ju nahradí novou kvalitnou výsadbou. Bratislavský magistrát by mal rozhodnúť, aký druh výsadby a v akom množstve sa bude realizovať. Nová benzínová pumpa začne motoristom slúžiť na prelome júla a augusta.

(mil)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie