Stavajú najväčšie biznis centrum v meste

14.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Impozantné rozmery bude mať nový administratívny komplex s názvom APOLLO Business Center, ktorý už vyrastá na trojuholníkovom území vytvorenom ulicami Prievozská, Turčianska a Mlynské Nivy.

Apollo Business Center nie je výnimočný svojou výškou (bude mať sedem nadzemných podlaží), ale svojou veľkosťou a rozlohou - zaberie plochu vyše jedného hektára. Ide o najväčší a najprestížnejší administratívny projekt súčasnosti. Komplex bude stáť na výhodnom, dopravne ľahko dostupnom mieste, pričom nová svetelná križovatka pri Turčianskej ulici zabezpečí bezproblémový príjazd k budove.

Nový administratívny kolos bude v mnohých ohľadoch výnimočný nielen v Bratislave, ale aj v celoštátnom meradle. Originálny bude už jeho vzhľad vďaka použitiu zoxidovanej medi na fasáde či obkladov a dlažieb z mramoru, onyxu a žuly vo všetkých spoločných priestoroch. Veľkolepý rozsah a riešenie budovy ponúkne budúcim užívateľom možnosti, aké sú v bežných objektoch nemysliteľné, napríklad jednoduchú zmenu veľkosti a dispozície prenajatých priestorov bez zmeny adresy.

Čo všetko v tejto obrovskej stavbe bude? Prezrime si ju v smere zdola nahor: v dvojpodlažnom suteréne bude vyše 700 parkovacích miest, stovky ďalších budú na úrovni terénu a spolu ich bude vyše tisíc. Na prízemí bude k dispozícii celá plejáda obchodov a služieb. Okrem informačného pultu s dvojzmennou recepčnou službou tu má byť pošta, kuriérne služby, notár, banky, samoobslužná reštaurácia, biznis reštaurácia, kaviareň a denný bar.

Má tu byť aj supermarket, drogéria, lekáreň, predajňa novín a tabaku, kvetinárstvo, čistiareň, holičstvo a kaderníctvo, kozmetický salón, fotoslužba, predajňa mobilných telefónov, požičovňa DVD, predajňa výpočtovej techniky a multimédií, cestovná kancelária, predajňa hračiek a darčekov - a to sme ešte stále nevymenovali všetky. Súčasťou objektu bude aj átrium po celej výške s impozantnými rozmermi (52x22x26 metrov).

Na ďalších nadzemných podlažiach budú kancelárske priestory vybavené všetkou potrebnou infraštruktúrou na najmodernejšej úrovni (len zoznam všetkého, čo v nich bude k dispozícii ako samozrejmý štandard, zaberá celú jednu stranu). Spomeňme len zdanlivú maličkosť, ktorá znamená zvýšenie štandardu na najvyššiu úroveň, že všetky administratívne priestory budú vybavené zdvojenými podlahami. Zaujímavým je aj nosnosť podlahy v administratívnych priestoroch, ktorá umožní zaťažiť každý štvorcový meter plochy až 454 kilogramami záťaže.

Za zmienku stojí aj fakt, že nájomníci budú mať napríklad možnosť vertikálneho vyčlenenia samostatného celku na šiestich podlažiach so samostatným vchodom, alebo možnosť obsadiť kancelárske plochy na jednom podlaží na ploche až 6520 štvorcových metrov. Priestorové možnosti sú skutočne veľkorysé - k dispozícii tu bude až 37 440 štvorcových metrov kancelárskych priestorov. Zaujať však môže aj ďalšia výhoda, ktorá je na prvý pohľad neviditeľná, a predsa môže byť rozhodujúca - cena prenájmu, ktorá bude nižšia ako v iných objektoch tohoto druhu, a to aj pri vyššom, už spomínanom štandarde.

Projekt realizuje developerská skupina HB Reavis, ktorá už vybudovala veľký administratívny komplex Bratislava Business Center I - IV a nákupno-zábavné centrum AUPARK. Objekt majú dokončiť na prelome rokov 2004 - 2005.

(juh)
VIZUALIZÁCIA - CAADG

Páčil sa vám článok?