Bratislavčania majú príležitosť vyjadriť svoj názor na projekt Zóny Pribinova

14.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Prípravy na začatie výstavby v Zóne Pribinova vrcholia. Práve v tomto štádiu nastal čas na to, aby si investor vypočul aj názory Bratislavčanov, čo by mohlo v zóne byť, aké funkcie v našom meste chýbajú.

Ako sme už informovali, vlani v máji mesto schválilo predaj pozemkov v zóne Pribinova írskej developerskej skupine Ballymore Properties, ktorá ich od mesta odkúpila za 555 miliónov korún. Architektonické riešenie územia je dielom renomovanej architektonickej kancelárie Skidmore, Owings & Merrill, Inc. a lokálnej kancelárie ReSpect, ekonómiu stavby zabezpečuje medzinárodná spoločnosť EC Harris, analýzu trhu a realitnú činnosť firma Real Spektrum.

Firma ReSpect nedávno predložila kompetentným orgánom podrobnú štúdiu, z ktorej sa možno dozvedieť, čo všetko sa v zóne Pribinova pripravuje. Pre bližšiu predstavu sa žiada uviesť, že územie, o ktorom je reč, je zo severu vymedzené Pribinovou ulicou, z východnej strany práve budovaným Mostom Košická, z juhu nábrežnou stranou Dunaja a zo západu areálom ministerstva vnútra.

Podľa predstáv investora by ústredným prvkom zóny malo byť veľké námestie rozprestierajúce sa na ploche od novostavby Slovenského národného divadla až po Dunaj, na ktorom by mal byť päťhviezdičkový hotel, reštauračné zariadenia podzemné priestory využívané na zábavné funkcie (discoklub, kabaret, bowling), vežovitá dominanta pripomínajúca maják plniaca funkciu vyhliadky a amfiteáter na brehu Dunaja.

Na území má ďalej byť obchodná zóna, bytové domy, výškové budovy ponúkajúce luxusné administratívne priestory, ale aj nábrežná promenáda s parkom a detskými ihriskami. Na ploche 15 hektárov má teda vyrásť celá nová štvrť s ulicami (vrátane veľkomestského bulváru), ktorá má štruktúrou nadväzovať na existujúcu zástavbu.

Veľkolepý zámer zastavať momentálne nevyužitú zónu je stále v štádiu, keď je ešte možné doňho zapracovať nové čiastkové podnety a návrhy.

Riešiteľ v snahe spoznať názory odbornej i laickej verejnosti na využitie tohto atraktívneho územia preto vyzýva občanov, aby využili príležitosť podieľať sa na jeho formovaní a svoje názory v písomnej forme posielali na adresu spoločnosti ReSpect, Námestie SNP č. 25, 811 01 Bratislava, prípadne e-mailom na adresu respect@respect-sk.com - s tým, že najzaujímavejšie názory, nápady a postrehy budú zverejnené na stránkach našich novín.

(juh)
Vizualizácia - ReSpect

Páčil sa vám článok?