Pre výstavbu mosta sa zmení organizácia dopravy

14.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

V dôsledku výstavby objektov dopravných stavieb a inžinierskych sietí súvisiacich s realizáciou stavby Most Košická sa v Bratislave na ľavom brehu Dunaja na dlhšie obdobie zmení organizácia dopravy, vrátane mestskej hromadnej dopravy.

Výstavba sa dotkne križovatky Mlynské nivy - Svätoplukova - Košická - Prievozská a križovatky Prístavná - Košická - Landererova, ako aj ich bezprostredného okolia. Na trase Mlynské nivy - Prievozská a opačne bude umožnená premávka len v priamom smere. Pre každý smer premávky tu bude k dispozícii jeden jazdný pruh. Aj na trase Prístavná - Landererova bude možná premávka len priamo. Košická ulica nebude prejazdná a aj Svätoplukova bude na vyústení do Mlynských nív zaslepená.

MHD bude premávať len po priamych trasách Mlynské nivy - Prievozská (trolejbusy a autobusy) a Prístavná - Landererova (autobusy). Dočasná organizácia dopravy potrvá asi rok. V tomto období dôjde v závislosti od postupu výstavby aj k ďalším zmenám organizácie dopravy, napríklad presmerovanie v rámci priestoru stavby.

Podľa informácií z Dopravného podniku Bratislava prvá etapa zmeny organizácie dopravy nadobudne platnosť v pondelok 29. septembra od ranných hodín.

Trolejbusová doprava: Linka č. 205 bude presmerovaná, obojsmerne premávať priamo po Záhradníckej ulici a zlúči sa s linkou č. 207: Rádiová - Slovinská - Rožňavská - Trnavská - Jégého - Záhradnícka - Americké nám. - Kollárovo nám. - Hodžovo nám. - Palisády - Mudroňova - Búdková - Lovinského - Valašská a späť. Linka č. 207 nebude premávať.

Autobusová doprava: Linka č. 50 Aupark - Kukučínova a späť bude presmerovaná na Prievozskú a Miletičovu ulicu. Na Prievozskú a Miletičovu ulicu bude presmerovaná aj linka č. 85 Petržalka, Technopol - Vozovňa Jurajov dvor a späť. Linka č. 82 bude premávať na trase Kúpalisko Matador - Prístav a späť.

Linka č. 70 na trase Nový most - ŽST Podunajské Biskupice a späť bude presmerovaná na Prievozskú ulicu. Linka č. 71 Nový most - Dolné hony, Čiližská a späť bude presmerovaná na Prístavnú ulicu. Linka č. 89 Kopčany - AS Mlynské nivy a späť bude premávať priamo k AS Mlynské nivy, pričom vynechá trasu Landererova a Košická. Linka č. 509 Hlavná stanica - Vlčie hrdlo - a späť bude presmerovaná na Mlynské nivy.

V oblasti priamo dotknutej stavebnou činnosťou bude potrebné používať náhradné zastávky a presmerované linky MHD. V oblasti križovatky Svätoplukova - Mlynské nivy budú zrušené zastávky Marianum na Mlynských nivách a Košická na Košickej ulici. Najbližšia dostupnosť na linky MHD je pri Autobusovej stanici Mlynské nivy.

V oblasti Dulovo nám. je potrebné použiť linky MHD na ulici Miletičova, č. 201, 209, 50, 85 na zastávke Trenčianska, alebo na Prievozskej ulici č. 202, 208, 50, 70, 85, 509 na zastávkach Novohradská (smer do mesta) a Košická v novej polohe - v blízkosti čerpacej stanice (smer Prievoz). V oblasti križovatky Landererova - Košická - Prístavná budú zrušené aj zastávky MHD, potrebné je použiť zastávky Landererova alebo Plynárenská (linky č. 71 a 82).

(brn)

Páčil sa vám článok?