Dočká sa Bratislava aquaparku?

14.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

O tom, že v Bratislave by mal vyrásť aquapark, sa hovorí už dlhší čas. K doterajším dvom známym lokalitám, kde by mala takáto atrakcia vyrásť, prednedávnom pribudla tretia.

Pripomeňme, že jeden aquapark mala začať budovať v Petržalke, konkrétne v blízkosti ulíc Dolnozemská a Panónska cesta v smere na Rusovce, spoločnosť Aquaparky Slovakia.

Výstavba aquaparku postaveného na fínskej technológii, ktorého súčasťou by mal byť popri viacerých krytých bazénoch aj hotel, sa však neustále odďaľuje - pôvodne sa malo začať stavať už v marci minulého roku, ďalšími ohlásenými termínmi bol september 2002 a apríl 2003, no nedošlo ani k položeniu základného kameňa. Podľa vyjadrenia konateľa uvedenej spoločnosti Jána Budziňáka sa projekt momentálne dopracováva.

Druhý aquapark by mal byť zamýšľanou súčasťou nákupno-oddychovej zóny pri Zlatých pieskoch, kde by pri hypermarkete TESCO mal vyrásť nákupný komplex Soravia Palace a v ďalšej etape aj aquapark. Dnes stojí len nové TESCO, o termíne začatia výstavby aquaparku nie je nič známe.

V posledných mesiacoch sa opäť zvýšil záujem najmä zahraničných investorov o spoluprácu so samosprávou mesta pri realizácii aquaparku na území mesta. Podľa našich informácií primátor Andrej Ďurkovský preto poveril svoju námestníčku pre územné plánovanie Tatianu Mikušovú vytypovaním vhodného pozemku, ktorý by mesto mohlo ponúknuť na realizáciu tohto zámeru.

Z viacerých preverovaných lokalít mesto navrhuje pozemky s rozlohou okolo siedmich hektárov v lokalite medzi Trnavskou cestou a Tomášikovou ulicou oproti starému obchodnému domu IKEA. „Lokalita má vyhovujúce dopravné spojenie, zodpovedajúcu rozlohu a z majetkovoprávneho hľadiska nie je až taká komplikovaná - časť pozemkov vlastní mesto, časť štát v správe okresného úradu,“ uviedol hovorca primátora Milan Vajda. „Navyše platný územný plán v tejto lokalite definujú funkčné využitie na šport, rekreáciu a voľný čas.“

Podľa M. Vajdu momentálne najväčší záujem o túto investíciu prejavuje nemecká spoločnosť SAFF, ktorá v septembri začína budovať vodný park v slovinskej metropole Ľubľane. S firmou spolupracujú členovia nemeckého olympijského výboru, ako aj známi nemeckí športovci - olympijskí víťazi, napríklad Michael Gross alebo Olaf Ludwig. Partnerom spoločnosti SAFF je aj firma Raatz Consulting, ktorá v Nemecku prevádzkuje desiatky vodných parkov a kúpalísk.

(juh)

Páčil sa vám článok?