V tomto roku povolili 700 rozkopávok

13.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Ku koncu apríla bolo na území mesta 25 lokálnych a tri rozsiahle rozkopávky. Magistrát registruje v rámci plánu rozkopávok na tento rok takmer 700 rozkopávok.

Dôvodom veľkej rozkopávky na Dostojevského rade je oprava kanalizačnej siete od budovy Všeobecnej úverovej banky po Šafárikovo námestie. Podľa informácií z magistrátu sú rekonštrukčné práce rozdelené na etapy pri nepriechodnosti jedného jazdného pruhu a potrvajú do 15. októbra tohto roka.

Ďalším súborom rozsiahlych výkopových prác je výstavba vzostupných a zostupných rámp, rekonštrukčné práce a nové výkopy inžinierskych sietí v zóne ulíc Prístavná, Pribinova, Landererova. Tieto práce súvisia s výstavbou piateho mosta cez Dunaj v predĺžení Košickej ulice. Predpokladaný termín ukončenia prác je december.

Koncom marca začala Bratislavská vodárenská spoločnosť práce na rekonštrukcii Jaskového radu, konkrétne na rekonštrukcii kanalizačného zberača, v prvom úseku od tunela z Karpatskej ulice po križovatku Žabotova. Nasledovať bude rekonštrukcia prípojky vodovodu, dažďovej kanalizácie a prípojky plynu. I etapa prác bude trvať približne 4 mesiace.

Prvý krátky úsek - od Karpatskej po cestu Pod Strážami vrátane križovatky bude sprístupnený (ak sa nevyskytnú komplikácie) asi koncom júna alebo začiatkom júla. Rekonštrukcia sietí sa týka aj prípojok k domom. Záujem o rekonštrukciu počas tohtoročnej rozsiahlej rozkopávky tejto pre motoristov dôležitej komunikácie prejavili i Slovenské telekomunikácie.

Od júla 2003 sa plánuje 2. etapa prác od tunela po Matúškovu. Je snaha, aby bol Jaskov rad do konca roka sprístupnený vrátane povrchovej úpravy.

Pre budúcnosť sa uvažuje o zjednosmernení Jaskovho radu (zatiaľ ide len o návrh, o ktorom ešte bude rokovať dopravná komisia pri magistráte). V záujme čo najrýchlejšieho odstránenia citeľných dopravných komplikácií na ostatných komunikáciách v okolí, ktoré zatiaľ len čiastočným odstavením Jaskovho radu vznikajú, urýchlia rekonštrukčné práce využitím i víkendových dní.

(lau)

Až do 15. októbra bude trvať rekonštrukcia kanalizačnej siete na Dostojevského rade.
FOTO - Oto Limpus

Páčil sa vám článok?