V tomto roku chcú prestavať 210 miliónov korún

13.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Generálny investor Bratislavy (GIB) v tomto roku preinvestuje 210 miliónov korún, z toho 167 miliónov ide na rozostavané stavby. Uviedol to riaditeľ GIB Kamil Beladič.

V štádiu prípravy je 17 stavieb, z toho sedem predstavujú cestné svetelné križovatky. Na križovatke Račianska - Pionierska sa má vybudovaním jedného jazdného pruhu umožniť odbočenie doprava v smere do mesta. Vybudovaním cestnej svetelnej signalizácie na križovatke ulíc Slovnaftárska - Komárňanská sa umožní bezpečný prechod chodcov na Pálenisko.

Rovnaký účel má umiestnenie cestnej svetelnej signalizácie na križovatke ulíc Saratovská - Drobného. Na križovatke ulíc Pražská - Sokolská umožní signalizácie bezkolízne odbočenie vozidiel na Sokolskú ulicu. V Rači má svetelná signalizácia na križovatke ulíc Čachtická - Detvianska umožniť uprednostnenie mestskej hromadnej dopravy a zabezpečiť bezkolízny prechod chodcov.

K zlepšeniu dopravnej situácie a zjednodušeniu pohybu chodcov má prispieť aj svetelná signalizácia na križovatke ulíc Palisády - Šulekova - Kozia. K plynulejšiemu výjazdu z Klemensovej na Dostojevského rad má prispieť signalizácia na križovatke týchto dvoch ulíc.

V štádiu prípravy je aj vybudovanie ďalšieho jazdného pruhu na dunajskom nábreží v úseku od hotela Devín po Park kultúry a oddychu. V rámci zmien v doprave na nábreží sa plánuje aj vybudovanie cestnej svetelnej križovatky Rigeleho - Nábrežie arm. gen. Ludvíka Svobodu. Ďalšou pripravovanou akciou sú úpravy na uliciach Karloveská - Schneidera-Trnavského - Saratovská.

Pripravovanými opatreniami (inštalácia cestnej svetelnej signalizácie, posuny zastávok a podobne) sa má docieliť uprednostnenie mestskej hromadnej dopravy. V rámci týchto úprav by sa mal vyriešiť aj nevyhovujúci stav výjazdu z Molecovej ulice a napojenie Devínskej na Karloveskú a Botanickú ulicu - predpokladá sa, že na úseku Botanickej ulice sa zriadi ešte jeden jazdný pruh, ktorý by vozidlám prichádzajúcim z Devínskej umožnil plynule sa zaradiť.

Upraviť sa má aj križovatka Brnianska - Mlynská dolina, kde má byť vybudovaný tretí jazdný pruh. Rekonštrukciou má prejsť aj Ivanská cesta v úseku od železničného priecestia po Galvaniho. V súvislosti s výstavbou hypermarketu TESCO pokračujú práce na rekonštrukcii križovatky Stará Vajnorská - Senecká - Rožňavská - Studená. Na našu otázku, či GIB zabezpečuje aj rozširovanie vozovky na Trnavskej, K. Beladič odpovedal, že tieto práce zabezpečuje spoločnosť Kaufland, ktorá tu stavia nový supermarket.

(juh)

Páčil sa vám článok?