Na výstavbu Rázsoch podľa vlády nebude potrebné prijať špeciálny zákon

21.9.2022

Zdroj: TASR

Páčil sa vám článok?

Na výstavbu novej Univerzitnej nemocnice Bratislava na Rázsochách, ako ani ďalšiu obnovu nemocníc z plánu obnovy nebude potrebné prijať špeciálne zákony. Vláda o tom rozhodla na stredajšom rokovaní.

V súvislosti s požiadavkou zaradenia výstavby nemocnice Rázsochy medzi strategické investície špeciálnym zákonom Lex Rázsochy, ako aj s potenciálnou prípravou zákona Lex Hospital pre ostatné investície do nemocníc z plánu obnovy Ministerstvo zdravotníctva SR vyhodnotilo, že použitie špeciálnych zákonov by bolo spojené s nadmierou rizika.

Vláda v júli rozhodla, že z plánu obnovy sa bude financovať výstavba nemocníc na bratislavských Rázsochách a v Martine. Všetky ostatné projekty, ktoré sa týkajú či už stavby menších nemocníc nie v pôsobnosti štátu, alebo rekonštrukčných projektov, majú ísť cez výzvu v septembri.

Zmluva je podpísaná, nemocnica na Rázsochách dostala šancu. Hrubú stavbu sme však už videli...

Mnohí už nedúfali, ale veci sa predsa len pohli. Rezort zdravotníctva informoval, že zmluva s víťazom verejného obstarávania na projekt novej univerzitnej nemocnice na Rázsochách je už podpísaná. Vďaka financiám z plánu obnovy by mala do štyroch rokov vyrásť hrubá stavba. Fakt je, že takú sme už mali a zbúrali... Nezostáva však iné len veriť, že v tomto krásnom prostredí sa raz naozaj budú liečiť pacienti a dostanú špičkovú starostlivosť. Aké sú prvé termíny?

(TASR)

Páčil sa vám článok?