Na Veľkej lúke sa v najbližších rokoch stavať asi nebude

13.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Avizovaná výstavba rodinných domov na veľkej lúke v lokalite Kráľova hora na rozhraní Devína a Karlovej Vsi, o ktorej sme informovali v predchádzajúcom vydaní našich novín, sa odkladá.

„V najbližších dvoch rokoch sa tam určite stavať nebude,“ uviedol starosta Devína Jozef Paczelt. „S individuálnou bytovou výstavbou v tejto lokalite nepočíta ani územný plán.“ Pripomeňme, že na zámer stavať v tejto lokalite, ktorá je chránenou krajinnou oblasťou, nás upozornili naši čitatelia. O výstavbu mala eminentný záujem veľká finančná skupina - J&T Global.

Keďže ide o obľúbené miesto výletov pre obyvateľov Dlhých dielov, ale aj celej Karlovej Vsi a Dúbravky, viacerí občania sa ostro postavili proti výstavbe a zorganizovali aj petičnú akciu. „Projekt prehodnocujeme,“ povedal nám hovorca J&T Global Maroš Sýkora. „Občianska iniciatíva je nový prvok, zvažujeme všetky za a proti. Projektu sme venovali veľa času a energie, ale nechceme ísť proti verejnosti a realizovať niečo, čo nie je všeobecne akceptované.“

Už predchádzajúce vyjadrenia M. Sýkoru naznačovali, že nad plánovanou výstavbou visí veľký otáznik - rokovania akciovej spoločnosti J&T Global a mestskej časti Devín narážali na kľúčový problém, ktorým je v súčasnosti veľká zadlženosť tejto mestskej časti. Na časť dlhov Devín ručí aj pozemkami, na ktorých chcela spomenutá akciová spoločnosť stavať. Momentálny stav teda znamená, že z výstavby zrejme nič nebude - aspoň nie v dohľadnom čase.

(juh)

Páčil sa vám článok?