Výstavba druhej veže Polusu napreduje

13.12.2006
Páčil sa vám článok?

Stavebné práce na druhej výškovej budove obchodného a administratívneho komplexu Polus City Center na Vajnorskej ulici pokračujú rýchlym tempom a ak všetko pôjde podľa plánov, úplne dokončená by mala byť už v septembri budúceho roku.

Vyplýva to z vyjadrení Gábora Zászlósa, predsedu predstavenstva spoločnosti TriGránit, ktorá je developperom celého projektu. „Investori chcú ďalej investovať v Bratislave, zatiaľ do tohto komplexu,“ uviedol G. Zászlós a pripomenul, že v súvislosti s očakávaným vstupom Slovenska do Európskej únie a NATO je predpoklad, že do našej krajiny prídu ďalší veľkí investori, ktorí budú mať záujem o lukratívne administratívne priestory v hlavnom meste, v ktorých by mali sídliť. Podľa ďalšieho vrcholného predstaviteľa firmy TriGránit Jordana L. Dermera je po projekte Polus City Centra, ktorého súčasťou bola aj výstavba výškovej budovy Millenium Tower I, druhá výšková budova s názvom Millenium Tower II druhým projektom tejto spoločnosti. Je predpoklad, že investícia 30 miliónov eúr, ktorú predstavujú náklady na výstavbu druhej veže Polusu, sa rýchlo vráti, pretože už teraz sa o priestory v rozostavanej budove intenzívne zaujímajú budúci nájomníci. Medzi nimi sú aj banky, ktoré chcú sústrediť svoje sídla do jednej budovy.

Nová dominanta Bratislavy bude mať 22 poschodí (jeden a pol poschodia bude plniť technické účely). Fasáda bude celosklenená, pričom ešte nepadlo rozhodnutie, či bude strieborná (použitie tejto farby je takmer isté), alebo budú použité aj modré alebo zelené odtiene. Na rozdiel od prvej veže Polusu, Millenium Tower I, ktorá je hranatá, bude Millenium II o niekoľko metrov vyššia a bude mať aj iný tvar: zo smeru príjazdu do centra mesta má byť zaoblená a bude sa trochu podobať na výškovú budovu centrály Všeobecnej úverovej banky na Mlynských Nivách, zo smeru výjazdu von z centra mesta bude vzhľadom pripomínať svoju staršiu sestru - Millenium Tower I. Na každom podlaží bude k dispozícii v priemere 1124 štvorcových metrov administratívnych priestorov absolútne špičkovej kvality. Objekt bude vybavený systémom riadenia budovy (BMS), bude v ňom zabezpečená nepretržitá strážna služba, priestory budú plne klimatizované, vysokovýkonný systém bude dodávať čistený, chladený alebo ohrievaný zvlhčovaný čerstvý vzduch a o komfort sa budú starať aj ďalšie technické vymoženosti. K dispozícii má byť aj vyše 300 parkovacích miest.

Práce na novej budove, ktorá je situovaná v blízkosti severného vchodu do Polusu smerom k jazeru Kuchajda, pokračujú svižným tempom - ešte pred Vianocami by malo byť dokončených 11 poschodí, celá hrubá stavba má byť hotová už v polovici apríla 2003 a nájomníci by sa do nej mali začať sťahovať už v priebehu tretieho a štvrtého štvrťroka budúceho roku.

Páčil sa vám článok?