Odobrili výstavbu na Kollárovom námestí

13.12.2006
Páčil sa vám článok?

Poslanci mestského zastupiteľstva na svojom poslednom zasadnutí v tomto volebnom období 21. novembra schválili uznesenie, ktorým fakticky odobrili novú výstavbu na Kollárovom námestí.

Pripomeňme, že akciová spoločnosť 1. garantovaná má eminentný záujem vybudovať na Kollárovom námestí niečo veľkolepé. Už dávnejšie bola vypracovaná urbanistická štúdia, ktorá predpokladala výstavbu na námestí. Vypracovaná bola vo variantoch A, A1, B a C, ktoré sa navzájom odlišovali rozsahom zastavanosti námestia a výškou zástavby. Po prerokovaní v orgánoch štátnej správy a samosprávy a pripomienkovaní zo strany ďalších subjektov sa misky váh priklonili k variantu A1, ktorý predpokladá zastavanie najmenšej plochy a nepočíta ani s mrakodrapom. Tento variant, ktorý bol objednaný dodatočne, ráta so zastavanosťou len v hornej časti námestia, kde sa nachádza parkovisko. Ako prednedávnom uviedol Horst Kumor, predseda predstavenstva a generálny riaditeľ akciovej spoločnosti Metropolitan, ktorá je súčasťou holdingovej spoločnosti 1. garantovaná, chceli by, aby na námestí vzniklo niečo atraktívne. Vo vybranom variante sa ráta s výstavbou do výšky deviatich podlaží, spoločnosť pôvodne uvažovala o vybudovaní aj dvadsať- až tridsaťpodlažnej budovy, ako predpokladal variant A, ktorý rátal s výškovou dominantou (na rohu Jánskej a Mýtnej ulice, pozn. red.) plus zástavbou naproti Fakulte chemickej a potravinárskej technológie Slovenskej technickej univerzity.

Mestské zastupiteľstvo sa zaoberalo urbanistickou štúdiou Kollárovho námestia a s ňou spojeným návrhom na zmenu územného plánu podľa variantu A1. Schválené uznesenie rieši s tým spojené technické otázky.

Páčil sa vám článok?