Na detské ihriská dajú každoročne jeden milión

13.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Viac ako jeden milión korún vynakladá každý rok samospráva mestskej časti Bratislava - Nové Mesto na údržbu, čistenie a zveľaďovanie tunajších 35 detských ihrísk.

Dvadsaťjeden týchto zariadení patrí do vlastníctva novomestskej radnice. Desať je majetkom bratislavského magistrátu. Ďalšie dve ihriská patria firmám.

O všetky detské ihriská sa v súčasnosti stará Eko-podnik verejnoprospešných prác Bratislava - Nové Mesto. K povinnostiam jeho zamestnancov patrí nielen zbieranie odpadkov, kosenie zelených plôch, ale aj raz v týždni vyčistenie piesku a jeho prevzdušnenie.

V súvislosti s prebiehajúcim prechodom kompetencií z orgánov štátnej správy na samosprávu v oblasti školstva urobí vedenie mestskej časti Bratislava - Nové Mesto mapu všetkých detských ihrísk v tejto mestskej časti.

V rámci pripravovaného projektu zodpovední pracovníci miestneho úradu spracujú aj sociologickú štúdiu jednotlivých novomestských štvrtí, v ktorých detské ihriská fungujú. Urobia evidenciu koľko ihrísk je v areáloch materských škôl a koľko v okolí základných škôl.

Kompetentní funkcionári Miestneho úradu Bratislava - Nové Mesto rozdelia všetky novomestské detské ihriská na tri kategórie. V prvej kategórii budú ihriská centrálneho významu, v druhej plochy miestneho významu a do tretej zaradia tie, ktoré sa kvôli zmene vekového zloženia obyvateľov jednotlivých štvrtí postupným útlmom zmenia na verejnú zeleň.

(brn)

Páčil sa vám článok?