Na konci Dúbravky majú do roku 2007 postaviť celý súbor veľkolepých stavieb

13.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Na samom konci Dúbravky, v bezprostrednej blízkosti sídliska Podvornice, pravdepodobne už o necelý rok začnú stavať veľkolepo poňatý súbor budov, ktoré by sa mali stať najväčšou dominantou tejto časti mesta.

Polyfunkčný súbor Dúbravka - Podvornice, ako znie názov projektu, by sa mal rozkladať v časti Dúbravčice, medzi ulicami Saratovská a Pri kríži, pokračujúc až po Agátovú ulicu. Ide o pomerne rozsiahlu plochu, ktorá sa v súčasnosti nevyužíva. Sú tam navozené celé vrstvy zeminy a stavebného odpadu, neriadené skládky a celý priestor je zarastený burinou.

V polyfunkčnom súbore má byť business centrum, hotel, polyfunkčný objekt, shopping city, bytový dom a, samozrejme, parkoviská. Dominantou tohto komplexu má byť 21-podlažná budova hotela s 304 izbami a 18-podlažná budova business centra (zarátané sú aj podzemné podlažia).

„Spolu s nadštandardnou reštauráciou v tvare presklenej pyramídy vytvoria atraktívny akcent severného vstupu do hlavného mesta SR Bratislavy v Dúbravke,“ uvádza sa v písomnom zámere navrhovateľa, ktorým je firma ERS Reality. Do zámeru možno do 13. novembra nahliadnuť v informačnom centre bratislavského magistrátu Servis pre občana.

Výstavba, ktorá by sa mala začať v septembri budúceho roku a skončiť v septembri 2007, by mala byť rozdelená do troch etáp. V prvej by mal vzniknúť komplex objektov okolo budúceho shopping centra, v ktorom bude 18 120 štvorcových metrov predajnej plochy a mali by v ňom byť dokonca aj bazény.

V druhej etape pribudne objekt hotela, administratívneho centra, pyramídovej reštaurácie a športový areál, ktoré sú „osadené“ na streche shoppnig centra. V tretej etape by mal prísť na rad bytový dom so 17 nadzemnými podlažiami (má v ňom byť 192 bytov) spolu s dvojpodlažným polyfunkčným objektom a priestormi pre relaxačné a športové aktivity.

V budúcom business centre má pribudnúť dovedna 10 710 štvorcových metrov kancelárskych priestorov. Pokiaľ ide o dopravu, v podzemí bude 894 parkovacích miest a na úrovni terénu ďalších 162 - dovedna 1056. Polyfunkčný súbor by mal byť napojený na existujúce komunikácie od Saratovskej v smere od centra Bratislavy cez nadjazd, ktorý bude potrebné vybudovať, a úrovňovým odbočením v smere od Devínskej Novej Vsi.

Ide nesporne o jednu z najväčších predpokladaných investícií tohto typu v celej západnej časti Bratislavy. Svedčí o tom aj fakt, že predpokladané náklady na výstavbu tohto kolosu sa odhadujú na štyri a pol miliardy korún.

(juh)

Páčil sa vám článok?