Kostol Ducha svätého je pred dokončením

13.12.2006
Páčil sa vám článok?

Dúbravka sa už čoskoro dočká nového svätostánku: výstavba kostola Ducha svätého bude ukončená v septembri a vysvätený by mal byť ešte do konca tohto roka.

Ako uviedol hovorca dúbravského starostu Ľubomír Navrátil, odovzdávacie konanie sa začína 15. septembra a kolaudačné konanie by sa malo začať okolo 20. septembra. Podľa slov správcu farnosti ThDr. Stanislava Vojtku bude kostol vysvätený tak, že vianočné sviatky už budú v svätostánku. Vybavenie interiéru bude definitívne dokončené až v budúcom roku, čo však nebráni vysväteniu kostola. Pri kostole sa ešte bude dobudovávať parkovisko v hodnote dvoch miliónov korún, ktoré boli vyčlenené z rozpočtu mestskej časti.

Autorom projektu je Ľudovít Režucha, stavbu namiesto skrachovaného Hydrostavu dokončila firma Hornex. Kostol bude mať kapacitu takmer 500 miest a so svojou 34 metrov vysokou vežou sa stane novou dominantou tejto mestskej časti. Pri financovaní výstavby popri daroch farníkov nezanedbateľnú úlohu zohrali aj prostriedky, ktoré poskytla mestská časť.

Páčil sa vám článok?