Okolo výstavby nákupného centra Kaufland v Dúbravke sú stále nejasnosti

13.12.2006
Páčil sa vám článok?

Nad výstavbou nákupného centra so supermarketom Kaufland neďaleko Domu kultúry v Dúbravke sa vznáša otáznik. O tom, či sa bude stavať, nemá nikto ani potuchy, vrátane dúbravského starostu Petra Poláka.

Podľa nedávneho vyjadrenia P. Poláka z výstavby nebude nič, pretože jeden z pozemkov, na ktorom malo nákupné centrum stáť, kúpila akciová spoločnosť Technopol Servis. Ako nám povedal generálny riaditeľ tejto spoločnosti Jiří Kolář, spoločnosť kúpou pozemku len spojila do súvislého obdĺžníka dve parcely, ktoré v tejto lokalite vlastnila už dávno predtým. „O kúpu tohto pozemku sme sa usilovali niekoľko rokov,“ uviedol Kolář. Ako dodal, firme takto pribudlo len 1395 štvorcových metrov plochy, čo je len 11 percent plochy pozemkov, ktoré vlastní pri Dome kultúry v Dúbravke.

V projekte výstavby nákupného centra sa angažuje akciová spoločnosť Adax. Jej predseda predstavenstva Igor Trepáč ešte v apríli v rozhovore pre naše noviny uviedol, že sa vedú rozhovory s vlastníkmi pozemkov o ich kúpe, problémom však bolo, že banka stále neuvoľnila finančné zdroje. Podľa Kolářa Technopol rokoval s firmou blízkou Adaxu, ktorá deklarovala záujem o výstavbu obchodného centra, už pred dvoma rokmi a uzatvoril s ňou aj kúpnu zmluvu týkajúcu sa predaja pozemkov Technopolu. „Kúpa sa neuskutočnila, nie však našou vinou,“ uviedol.

Vlani v júni mestská časť zorganizovala podujatie, na ktorom prezentovala zámery firmy Adax. Pozvala naň všetkých vlastníkov dotknutých pozemkov, vrátane Technopolu. J. Kolář to komentoval slovami, že niekto prezentoval svoje plány na pozemkoch, ktoré mu nepatria. Keď spoločnosť Technopol Servis ako jeden z vlastníkov pozemkov pri Dome kultúry v Dúbravke vlani v októbri dostala informáciu o začatí územného konania, nezaujala k nemu pozitívne stanovisko a žiadala, aby sa najprv jasne vyrovnali majetkové vzťahy v tejto lokalite. Napriek týmto skutočnostiam J. Kolář výstavbu nákupného centra so supermarketom Kaufland nevylúčil. „Všetko je vecou dohody medzi mestskou časťou a dobrým investorom,“ uzavrel.

Pokúsili sme sa osloviť aj I. Trepáča z firmy Adax. I. Trepáč je však už takmer dva mesiace jednoducho nezastihnuteľný. Podľa hovorcu starostu Dúbravky Ľubomíra Navrátila s ním nemá žiadny kontakt ani dúbravský miestny úrad. Takmer dva mesiace sme sa nespočetne veľakrát pokúšali dovolať I. Trepáčovi na jeho mobilný telefón, ale márne - zakaždým sa nám ohlásil len odkazovač. V tejto chvíli teda nie je jasné, kde sa I. Trepáč vlastne zdržiava, aké sú jeho ďalšie zámery a najmä - čo bude s toľko očakávaným dúbravským nákupným centrom. Na miestnom úrade v Dúbravke o jeho osude nevedeli nič bližšie ani koncom júla...

Páčil sa vám článok?