Mesto kupuje pozemky, kde bude diaľnica

13.12.2006
Páčil sa vám článok?

Poslanci bratislavského mestského zastupiteľstva schválili kúpu ďalších pozemkov na výstavbu diaľničného privádzača D61 Bratislava, Mierová ulica - Senecká cesta, diaľničná prípojka Vajnory.

Za pozemky v mestskej časti Vajnory zaplatí mesto po 660 korún a na Trnávke 1650 korún za meter štvorcový, spolu 3 525 693 korún. Poslanci sa zhodli, že polovicu kúpnej ceny zaplatia pred vykonaním vkladu do katastra nehnuteľností za podmienky, že predávajúci umožní vstup na pozemok pre účely stavby.

Hlavné mesto financuje len projektovú prípravu na účely stavebného povolenia, vrátane majetkovoprávneho usporiadania. Ostatné náklady na prípravu a realizáciu stavebných prác financuje štát prostredníctvom Slovenskej správy ciest. Mesto Bratislava sumou 4 699 670 korún odškodní aj spoločnosť Moment Group Galanta za zdemolované stavby v súvislosti s budovaním spomínanej diaľničnej prípojky.

Odbočka z diaľnice D 61 do Vajnor zabezpečí cestné prepojenie z južných častí mesta, ako aj tranzit na smer Bratislava - Pezinok. Zároveň sa vyrieši mimoúrovňové odbočenie zo Seneckej cesty do Vajnor. Spolu s výstavbou cestného obchvatu Vajnor (prekládka Rybničnej ulice) sa zlepší dopravná obsluha mestskej časti Vajnory bez zhoršenia vplyvov na životné prostredie.

Páčil sa vám článok?