Dúbravčania dokončia kostol asi do Vianoc

13.12.2006
Páčil sa vám článok?

Napriek problémom s dodávateľom stavby dúbravského Kostola Ducha svätého je predpoklad, že bude dokončený a vysvätený ešte v tomto roku. Uviedol to starosta Dúbravky Peter Polák.

Hrubá stavba kostola s kapacitou takmer 500 miest pre veriacich a 34 metrov vysokou vežou je okrem strechy už dokončená. Dodávateľ stavby, ktorým bol piešťanský odštepný závod Hydrostavu, sa dostal do problémov, ale podľa vyjadrenia ThDr. Stanislava Vojtka, ktorý pôsobí v dúbravskej farnosti už ôsmy rok, našli nového dodávateľa - firmu Hornex. Financie na výstavbu, ktoré farský úrad mal, sa už minuli, a tak hľadajú iné zdroje. Popri daroch farníkov z Dúbravky a prisľúbenej finančnej pomoci biskupského úradu nezanedbateľnú úlohu zohrávajú aj prostriedky mestskej časti. „Vlani mestská časť venovala na výstavbu kostola jeden milión korún,“ uviedol starosta P. Polák. „Súčasťou kostola má byť aj parkovisko s kapacitou 41 miest, ktorého vybudovanie je podmienkou na kolaudáciu kostola. Mestská časť zabezpečila projektovú dokumentáciu, územné a stavebné povolenie a zo svojho rozpočtu vyčlenila na vybudovanie parkoviska dva milióny korún. Zabezpečí aj výber zhotoviteľa a samotnú výstavbu parkoviska.“

Starosta pripustil, že v decembri, keď sa má výstavba kostola ukončiť, ešte nebude dokončené vybavenie jeho interiéru. V ďalšom volebnom období sa však mestská časť nepochybne bude podieľať aj na príspevkoch určených na vybavenie nového svätostánku.

Páčil sa vám článok?