GIB chystá stavby za štvrť miliardy korún

13.12.2006
Páčil sa vám článok?

Rozpočet kapitálových výdavkov hlavného mesta Bratislavy pre Generálneho investora Bratislavy (GIB) je takmer 260 miliónov korún, z toho na dopravné stavby pripadá 223 miliónov.

Podľa informácií riaditeľa GIB Kamila Beladiča majú vyčlenené prostriedky zabezpečiť prípravu a realizáciu piatich stavieb cestnej svetelnej signalizácie a 21 dopravných stavieb. V tomto roku bude pokračovať rekonštrukcia Mudroňovej ulice a do prevádzky bude daný prevádzač diaľnice D61 do Vajnor. Zlepšenie dopravnej situácie sa dá očakávať v júli a v septembri, keď Slovenská správa ciest uvedie do prevádzky diaľnicu D61 v úseku Prievoz - Zlaté piesky a privádzače na Vajnory a Galvaniho ulicu. To prispeje k odbremeneniu mestských komunikácií o tranzitnú dopravu.

Ako K. Beladič konštatoval, pripravuje sa aj rekonštrukcia Mierovej ulice od Hraničnej až po cintorín, ako aj rekonštrukcia Starej Dúbravskej, ktoré je viazaná na predpokladané začatie výstavby diaľničného úseku D2 Lamačská - Staré grunty.

Obrovský projekt doplnenia tzv. vonkajšieho polkruhu, ktorého realizácia si vyžiada v nasledujúcich rokoch asi 11 miliárd korún a ktorý predpokladá prepojenie Galvaniho ulice a Lamača cez Krasňany a tunel popod Malé Karpaty, sa v tomto roku obmedzí na práce na Galvaniho ulici, Ivanskej ceste a Rožňavskej ulici. Plánujú sa aj práce na komunikácii spájajúcej Harmincovu ulicu s Rázsochami, ktorá má takisto súvisieť s už spomenutým diaľničným úsekom D2. Pokiaľ ide o časť stredného dopravného okruhu spájajúcu Pražskú a Jarošovu ulicu, ktorá sa stala známou pod pracovným názvom Severná tangenta, momentálne jej možné ekologické vplyvy posudzuje ministerstvo životného prostredia.

K. Beladič sa zmenil aj o bytovej výstavbe - podľa jeho slov majú v júni odovzdať do užívania 18 nájomných bytov na Podzáhradnej ulici a pripravuje sa začatie výstavby 106 bytov na Tománkovej ulici v Karlovej Vsi.

Páčil sa vám článok?