Stavbu z čias socializmu chcú dostavať

13.12.2006
Páčil sa vám článok?

Rozostavanú budovu kultúrneho domu v pešej zóne vo Vrakuni, ktorej skelet tu straší už dlhé roky, sa táto mestská časť rozhodla dokončiť. Uviedol to prednosta Miestneho úradu Vrakuňa Ján Miškov.

Objekt, pre ktorý sa zaužívalo označenie Skelet 221, istý čas chceli zbúrať a namiesto neho postaviť nový na brehu Malého Dunaja. Na výstavbu nového kultúrneho domu však neboli peniaze, preto sa napokon mestská časť rozhodla pre obnovu rozostavaného objektu. Obnova by sa mala uskutočniť v štyroch etapách. V prvej by sa mala budova opláštiť a na jej prízemí by sa mali vytvoriť holopriestory. Tie by sa v druhej etape mali dobudovať na účely občianskej vybavenosti, s prípadným spoluinvestorstvom záujemcov z podnikateľskej sféry. V ďalších etapách by sa mala vybudovať viacúčelová sála, knižnica, klubovne na prvom poschodí a byty na ďalšom poschodí, tieto plány sú však závislé od finančných možností mestskej časti. Do konca tohto volebného obdobia je reálne maximálne začatie prác na prvej etape obnovy.

Ďalšou významnou investičnou akciou Vrakune je výstavba 26 nájomných bytov na Vážskej ulici, ktorá je v štádiu územného konania. Stojí za zmienku, že proti zámeru vybudovať obytný dom na Vážskej ulici sa postavili obyvatelia z okolia, ktorí rozbehli petičnú akciu, pretože sa obávajú zhoršenia životného prostredia a prekáža im, že ich ako účastníkov konania neoslovil stavebný úrad. Signatári petície mali obavy z toho, že pôjde o byty pre sociálne neprispôsobivých občanov - v skutočnosti však má ísť o nájomné byty pre mladé rodiny.

Páčil sa vám článok?