V strede Karlovej Vsi pribudne námestie, kde bude mať nové sídlo aj miestny úrad

13.12.2006
Páčil sa vám článok?

V strede Karlovej Vsi, za nedávno posväteným Kostolom svätého Františka z Assisi, sa už v dohľadnej budúcnosti bude rozprestierať nové námestie, ktoré sa stane výrazným mestotvorným prvkom a pozdvihne toto územie na kvalitatívne vyššiu úroveň.

„Nové námestie by malo vzniknúť pred poloblúkovým polyfunkčným objektom, v ktorom by malo byť aj nové sídlo Miestneho úradu Bratislava - Karlova Ves,“ uviedol starosta Karlovej Vsi Bystrík Hollý. „Úmyslom mestskej časti je v tejto lokalite, nazývanej Kútiky, vybudovať nový stred Karlovej Vsi. Malo by to byť ozajstné námestie, kde na jednom mieste bude kostol, miestny úrad, obchody, byty, ale napríklad aj fontána. Kedysi na tomto mieste bolo záhradníctvo, mestská časť realizovala zmenu územného plánu a navrhla urbanizáciu tohto priestoru. Bolo to správne rozhodnutie, pretože vznikne námestie, aké by malo mať každé sídlisko.“

Zaujímavý polyfunkčný objekt poloblúkového tvaru vyrastie v lokalite medzi Karloveskou ulicou a Líščím údolím. Dom s nezameniteľným výzorom by sa mal začať stavať už v marci, dokončený by mal byť v septembri budúceho roku. Jeho súčasťou by mali byť aj podzemné garáže s kapacitou 190 miest, ďalšie parkovacie miesta pribudnú na úrovni terénu. Nový dom má mať šesť nadzemných podlaží a obytné podkrovie a spolu v ňom bude 108 bytov, z toho 20 jednoizbových, 28 dvojizbových, 20 trojizbových, 36 štvorizbových a štyri päťizbové. Objekt okrem toho poskytne 5300 štvorcových metrov plochy určenej pre občiansku vybavenosť (pre karloveský miestny úrad z toho pripadne 1300 štvorcových metrov).

Ako uviedol starosta B. Hollý, okrem poloblúkového polyfunkčného objektu sa na tomto území ráta aj s výstavbou 16-podlažnej administratívnej budovy. „Po kostole by to mal byť ďalší atypický objekt, pretože pôjde o vysokú a štíhlu stavbu,“ konštatoval.

Páčil sa vám článok?