Ozývajú sa hlasy proti športovej hale

13.12.2006
Páčil sa vám článok?

V júni sa v médiách objavili informácie o výstavbe športovej haly v Petržalke. Ozvali sa hlasy, ktoré túto iniciatívu uvítali a samozrejme také, ktoré s jej výstavbou nesúhlasia. Petržalskej samospráve vyčítajú, že chce opäť zhoršiť podmienky pre život Petržalčanov.

Už v roku 1999 sa uskutočnilo pripomienkové konanie k urbanistickej štúdii Chorvátske rameno - Zrkadlový háj, ktorá po schválení v miestnom zastupiteľstve slúži ako smerný a záväzný podklad pre ďalšie územné rozhodovanie v tejto lokalite. Podľa zástupcov petržalského miestneho úradu práve to mohla byť parketa pre tých, ktorí majú záujem ovplyvňovať veci verejné, prejavovať názor na dianie okolo seba. Vtedy sa však zapojili len dvaja. Táto štúdia okrem iného predpokladá využitie pozemku práve v dotyku križovatky Rusovská - Hálova na výstavbu polyfunkčnej športovej haly.

V roku 2001 sa obrátila na mestskú časť spoločnosť Redid so zámerom vybudovať tu športovú halu. Miestne zastupiteľstvo zareagovalo a schválilo dlhodobý prenájom uvedeného pozemku. V cene poslanci zohľadnili nielen účel využitia pozemku - športové účely, teda nie klasická komerčná záležitosť, ale predovšetkým prísľub finančne sa spolupodieľať na riešení dopravy v danej lokalite. Vrátane vybudovania svetelnej križovatky Rusovská - Hálova, ktorú z dôvodu nedostatku finančných prostriedkov Hlavné mesto Bratislava ako kompetentný orgán nie je schopné realizovať. Vybudovanie tejto križovatky je pre mestskú časť prioritou a je dôvodom na isté vyjednávania s prípadnými investormi v jej okolí. Okrem nájomnej zmluvy neprebehlo doposiaľ žiadne územné či iné konanie, ktoré by s definitívnou platnosťou hovorilo o veľkosti, rozmeroch, rozložení objektov či kapacite budúceho športoviska. Všetko je v štádiu rokovaní s investormi a prípravy potrebnej dokumentácie zo strany spoločnosti Redid.

Mestská časť a jej predstavitelia názory obyvateľov v prípade opodstatnenosti zohľadnia v ďalšom konaní v súlade so schváleným územno-plánovacím podkladom.

Páčil sa vám článok?