VIZUALIZÁCIE Investor sľubuje: Hlavná sála Nového Istropolisu bude stredoeurópsky unikát

25.5.2021
0

Zdroj: immocap.sk

Páčil sa vám článok?

Súčasťou Nového Istropolisu má byť aj veľkokapacitná sála, ktorá podľa investora bude svojou flexibilitou a multifunkčnosťou výnimočná nielen na Slovensku, ale aj v celej Strednej Európe. Vďaka svojmu modulovému systému bude môcť hosťovať niekoľko akcií naraz. Stáť by mohla už o štyri roky.

Nový Istropolis sľubuje okrem svetovej architektúry aj špičkové technologické riešenie interiéru sály. Hlavná sála Nového Istropolisu má slúžiť kultúrno-kongresovým podujatiam, ktoré sa v nej budú môcť konať paralelne vďaka jedinečnému systému modulárnych častí. Investor projektu spoločnosť Immocap tak reaguje podľa vlastných slov na požiadavky organizátorov podujatí.

Návrh novej sály z dielne londýnskeho štúdia Charcoalblue, ktoré stojí za dizajnom siení Open Up Kráľovskej opery v Londýne, nového vlajkového divadla Kráľovskej Shakespearovskej spoločnosti, či vysoko flexibilného Perelmanovho Centra v Svetovom obchodnom centre v New Yorku, rátal s výrazným navýšením kapacity sály. Kým do hlavnej sály aktuálneho Domu odborov sa zmestí niečo cez tisíc divákov, britskí experti navrhujú sálu až pre 3000 sediacich a v kombinácii sedenie a státie až na viac ako 5000 ľudí. Samotný systém sedenia bude možné variabilne kombinovať, zdvíhať a presúvať ho podľa typu podujatia, aby vedela sála pojať čo najviac návštevníkov.

Zdroj: Immocap Group

Konferencia.

„Účelom novovznikajúceho priestoru je spájať ľudí, zdieľať podujatia alebo vytvárať nové zážitky. Aj preto v projekte navrhujeme vysoko modernú, dynamickú a flexibilnú sálu, ktorá má svoj vlastný charakter a architektonickú osobitosť, aby sme na jednom mieste vedeli obslúžiť širokú škálu funkcií,“ priblížil Gavin Green, spoluzakladateľ a Senior Partner v Charcoalblue. Britskí experti spolupracujú na realizácii novej sály s holandskými architektami z KCAP a Cityförster.

Zdroj: Immocap Group

Popový koncert, centrálne pódium.

Sála s dvoma balkónmi bude pozostávať z modulárnych častí a bude sa dať flexibilne predeliť vertikálnymi akustickými stenami na tri rôzne fóra na dvoch podlažiach – dve na prízemí a jedno na balkóne. Hlavná sála tak ponúkne organizátorom flexibilitu a rozmanitosť, a zatiaľ čo na jednom fóre sa môže konať konferencia, na ďalších sa simultánne môže konať koncert alebo filmová projekcia.
Flexibilná, multifunkčná sála Nového Istropolisu umožní realizovať konferenciu s kapacitou 3000 miest, podujatie s pódiom v strede s kapacitou 2240 miest s eleváciou, klasický koncert s kapacitou 2017 miest, popový koncert so štandardným pódiom s kapacitou 5000 miest alebo s centrálnym pódiom s kapacitou 5242 miest.

Zdroj: Immocap Group

Klasický koncert.

„Nový Istropolis bude disponovať sálou, ktorej riešenie bude výnimočné aj pre celú Strednú Európu, lebo nám záleží, aby sme Bratislavu posunuli na úroveň európskych metropol. Veríme, že aj vďaka tomu sa do hlavného mesta podarí prilákať zaujímavé špičkové podujatia, ktoré budú stimulom nielen pre ekonomiku mesta a krajiny, ale prinesú aj nové inšpirácie a zážitky,“ povedal Martin Šramko, CEO spoločnosti Immocap.

Zdroj: Immocap Group

​Prierez sály.

Okrem hlavnej sály by mal byť pre konanie eventov zaujímavý aj foyer s flexibilným využitím vďaka viacúrovňovému členeniu. Prístupové rampy a medziposchodia sú navrhované pre interaktívne a multifunkčné využitie s „ohniskami“ vybavenými klasickým alebo amfiteátrovým sedením, čo umožní organizátorom eventov/kongresov rozdelenie publika do ďalších menších skupín. Priestory má dopĺňať Konferenčné centrum s možnosťou vytvorenia 20 až 30 samostatných zasadacích miestností rôznej veľkosti. Vznikne tu VIP zóna, Mediálne centrum a stravovacie priestory. Pridanou hodnotou má byť 4* kongresový hotel s 200 izbami, do ktorého sa bude dať vojsť priamo z konferenčných priestorov centra.

Projekt by podľa analýz Immocap-u priniesol Bratislave, ale aj celému Slovensku množstvo ekonomických výhod, či už v oblasti opätovného rozvoja cestovného ruchu, vrátane hotelov, gastronomických zariadení a služieb. Na základe investorom vykonaného prieskumu a zozbieraných dát je v Európe viacero miest, kde práve realizácia kultúrno-kongresového centra výrazným spôsobom pozdvihla ekonomickú úroveň (napr. Lisabon, Dublin).

Zdroj: Immocap Group

Nový Istropolis.

(ts, ms)

Páčil sa vám článok?