Na Pekníkovej vybudujú športový areál

13.12.2006
Páčil sa vám článok?

Na Pekníkovej ulici v Dúbravke sa začali práce na športovo-oddychovom areáli, ktorý prinesie nové možnosti pre využitie voľného času na všetky vekové kateórie obyvateľov tejto mestskej časti. Areál bude dokončený už v prvom polroku budúceho roka.

„Vybudovanie areálu bolo jedným z hlavných bodov volebného programu na úseku výstavby a humanizácie sídliska v Dúbravke v tomto volebnom období,“ hovorí starosta Dúbravky Peter Polák.

Plocha vyčlenená pre areál sa aj v súčasnosti využíva na športové aktivity. Sú tu štyri ihriská, ktoré sú však v dezolátnom stave a je potrebná ich rekonštrukcia. Popri volejbalovom a tenisovom ihrisku a ploche na korčuľovanie na kolieskových korčuliach by tu mali pribudnúť streetbalové ihriská, plocha pre scating-park, malý amfiteáter, nová zeleň, pikniková lúka, detské ihrisko a perspektívne by sa tu mal objaviť aj objekt na rýchle občerstvenie, na ktorý mestská časť ešte hľadá investora. V areáli majú byť vybudované chodníky, lavičky, osvetlenie, drobná architektúra. Areál má byť oplotený a dokonca aj strážený. Doplniť ho majú parkoviská pozdĺž ulice Pod záhradami.

Mestská časť investuje do stavby schválených deväť miliónov korún z celkove projektovaných dvanásť. „Na nepokrytý rozdiel máme prísľub sponzorov, menovite Kauflandu, ktorý sa zaviazal, že prispeje až do výšky piatich miliónov korún formou stavebných prác,“ uviedol starosta.

Areál má byť dokončený v prvej polovici budúceho roku a bude sa rozkladať na ploche 30 000 m2, ohraničenej ulicami Repašského, Pekníkova a Pod záhradami. Z troch strán ho obklopuje bytová zástavba, zo štvrtej strany základná škola, čo umožní najmä deťom z okolia zmysluplne využiť tento priestor v rámci voľného času.

Páčil sa vám článok?