Na Hálovej má vyrásť športové centrum

13.12.2006
Páčil sa vám článok?

Predstava, že by v Bratislave mohol existovať priestor, v ktorom by sa mohol hrať hoci Davis cup alebo by v ňom mohli byť megakoncerty hviezd pop music prvej veľkosti, doteraz pôsobila dojmom science-fiction. Projekt veľkokapacitnej športovej haly spojenej s hotelom, ktorá má vyrásť v blízkosti križovatky Hálova - Rusovská cesta v Petržalke, približuje predstavy k realite.

Projekt počíta s výstavbou troch hlavných blokov na ploche 22 700 m2. Dominantou má byť veľká športová hala s kapacitou 7000 osôb pri športových podujatiach (pri kultúrnych až 11 000), v ktorej sa majú použiť najmodernejšie poznatky z prevádzky športových zariadení. Spodné rady by mali byť teleskopicky zasúvateľné, čo umožní vytvoriť priestor potrebný pre vrcholový tenis, v kratšej časti hľadiska by mal byť systém umožňujúci vytvoriť pódium pre hudobné telesá, vrátane objemného priestoru na svetelný park. Stredná časť hľadiska po celom obvode je určená pre samostatne prenajímateľné priestory s najlepšou viditeľnosťou a možnosťou priamej obsluhy z reštauračnej časti objektu. V centrálnej časti by mali byť dve podzemné podlažia so 470 parkovacími miestami. Na prízemí by mali byť obchodné priestory, reštaurácie, prednáškové miestnosti a pod. V objekte sa bude nachádzať aj menšia tréningová hala, ihriská pre squash a administratíva. Hotelová časť má mať kapacitu 200 lôžok s jedálňou, kaviarňou, barom a fitnescentrom.

V akom štádiu je ambiciózny projekt dnes? „Miestne zastupiteľstvo schválilo dlhodobý prenájom pozemku firme Redid s tým, že v nájomnej zmluve, bude zakotvená aj spoluúčasť investora na vybudovanie svetelnej križovatky Rusovská cesta - Hálova,“ uviedla hovorkyňa starostu Petržalky Milka Podmajerská. „Jej súčasťou by malo byť aj riešenie dopravnej situácie na Panónskej ceste.“

Firma Redid je sprostredkovateľom projektu, na ktorého realizácii sa má podieľať zahraničný kapitál. S výstavbou by sa mohlo začať už v septembri a nový magnet Bratislavy by mohol byť dokončený už o 18 mesiacov.

Páčil sa vám článok?