V Petržalke postavia veľký vodný park

13.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

V Petržalke by mal do dvoch rokov vyrásť nový vodný park. S touto myšlienkou prišla poľská spoločnosť Aquarena, ktorá chce v spolupráci so slovenským partnerom vybudovať vodné zábavné centrum pre 800 plávajúcich ľudí a ďalších tisíc v nadväzujúcich priestoroch.

Investičné náklady tohto poľsko-slovenského projektu sa budú hradiť zo zahraničných úverov. Z hľadiska kapacity, vonkajšej architektúry, vnútorného vybavenia, technológií je najvýhodnejšie aplikovať objekt realizovaný v Krakove, ktorý je doteraz najväčším krytým objektom tohto typu v Európe.

Petržalský vodný park sa bude rozprestierať na ploche 6 až 8 hektárov. V týchto týždňoch sa spracúvajú potrebné podklady, projektová dokumentácia, na ktorú budú nadväzovať potrebné schvaľovacie procesy až po získanie stavebného povolenia. V týchto dňoch sa hľadá najvhodnejšia lokalita, ktorá bude musieť spĺňať najmä požiadavky náročnosti inžinierskych sietí a existujúceho stavu komunikácií z hľadiska využitia čo najširším spektrom návštevníkov.

Pokiaľ sa nezdržia práce na príprave projektu a schvaľovacie procesy, s výstavbou nového vodného parku by sa mohlo začať v období januára až marca budúceho roku. Verejnosti by v tom prípade začal slúžiť koncom leta roku 2002.

(brn)

Páčil sa vám článok?