V novom športovom areáli v Záhorskej Bystrici nájdete aj moderné workoutové ihrisko: Prístupný bude tiež pre verejnosť

10.9.2020
Nový športový areál v Záhorskej Bystrici

Zdroj: Mestská časť Záhorská Bystrica

Páčil sa vám článok?

Najväčšou tohtoročnou prioritou mestskej časti Bratislava-Záhorská Bystrica bolo dokončiť areál základnej školy a detské ihriská. Školský areál má viacero noviniek, nájdete tu bežecký tartanový ovál, ako aj dráhu na šprint s doskočiskom na skok do diaľky a iné.

Najväčšou tohtoročnou prioritou mestskej časti Bratislava-Záhorská Bystrica bolo dokončiť areál základnej školy a detské ihriská. Podľa vyjadrenia miestnej samosprávy na tieto projekty dostala od predchádzajúcej vlády finančný príspevok vo výške 140-tisíc eur a od hlavného mesta 20-tisíc eur. "Celkové náklady na investíciu dosiahli až 240-tisíc eur. Samospráva tak zo svojho rozpočtu na vybudovanie areálu vyčlenila 80-tisíc eur," informovala hovorkyňa Záhorskej Bystrice Silvia Vnenková. 

„Ako starosta, ale aj ako aktívny bežec som nesmierne rád, že školský areál má nový bežecký tartanový ovál v dĺžke 200 metrov, ako aj 60-metrovú dráhu na šprint s doskočiskom na skok do diaľky," uviedol starosta Jozef Krúpa.

Zdroj: Mestská časť Záhorská Bystrica

Zdroj: Mestská časť Záhorská Bystrica

Nový športový areál v Záhorskej Bystrici

Športovci tu nájdu aj nové basketbalového a moderné workoutové ihrisko. Pribudla rekreačná futbalová plocha medzi prestrešeným hokejbalovým ihriskom a novým basketbalovým ihriskom. Pre školákov je tu obnovené dopravné ihrisko a detské ihriská pre škôlkarov. Celý areál má nové osvetlenie, oplotenie, lavičky, informačnú tabuľu, chodníky a novú studňu, ktorá bude slúžiť na polievanie trávnikov. "Vynovené je aj hokejbalové ihrisko, kde sme natreli mantinely spevnili plochy pod lavičkami obnovili miestnosť na zázemie. A pre tých, ktorí chcú chodiť do školy alebo za športom na bicykli, pribudlo nové kryté stojisko," dopĺňa Vnenková.

„Areál budú v prvom rade využívať deti základnej školy v pracovných dňoch od ôsmej do štvrtej. Mimo týchto časov - skoro ráno, popoludní, večer v pracovné dni a počas víkendov bez obmedzenia - bude k dispozícii  všetkým obyvateľom Záhorskej Bystrice. Žiakom základnej školy bude slúžiť od 3. septembra a pre verejnosť ho sprístupníme od 21. septembra,“ dodal Jozef Krúpa.

(ts,nc)

Páčil sa vám článok?