V centre postavia 50 nových bytov

13.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Obecné nájomné byty sa predsa len budú stavať aj v centrálnej mestskej oblasti. Poslanci miestneho zastupiteľstva mestskej časti Staré Mesto schválili na svojom poslednom predprázdninovom zasadnutí zámer na výstavbu minimálne 50 obecných nájomných bytov s max. rozlohou 56 m2 a obstarávacou cenou na 1 m2 16 tisíc korún.

Pomerne výhodnú cenu bytov v porovnaní s inými aktuálnymi ponukami sa podarí dosiahnuť aj vďaka tomu, že Staré Mesto bude stavať na pozemkoch, ktoré sú vlastníctvom mesta. Zatiaľ sa uvažuje o troch rôznych lokalitách na Vysokej ulici, Čajkovského ulici a pri Suchom Mlyne.

Okrem týchto bytov chce Staré Mesto začať výstavbu ďalších 30 nájomných bytov na území mestskej časti Vrakuňa v spolupráci s touto mestskou časťou. Oba projekty majú byť realizované do jesene 2002, pričom predprojektová príprava sa má ukončiť už do začiatku januára 2001. Výstavba obecných nájomných bytov bude financovaná z mimorozpočtového Fondu rozvoja bývania. Mestská časť sa chce tiež uchádzať o príspevok zo štátneho fondu rozvoja bývania.

V týchto dňoch sa skončila výstavba obytných domov na Beskydskej ulici, ktorú pre mestskú časť Staré Mesto zabezpečovala spoločnosť ISTROREAL. Asanáciou domov a následnou rekonštrukciou tu vzniklo celkom 12 nových nájomných bytov s celkovou plochou 1 580 m2.

(miv)

Páčil sa vám článok?