Diaľnice v meste v réžii štátu

12.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Pred rokom bola podpísaná dohoda, na základe ktorej boli diaľničné úseky D2 a D61 na území Bratislavy prevedené do celoštátnej diaľničnej siete.

To znamená, že výstavbu a údržbu týchto úsekov bude v plnej miere financovať správca diaľničnej siete - Slovenská správa ciest (SSC).

V uplynulých dňoch sa dohodlo, že do výstavby diaľnice D61 v úseku Mierová ulica - Senecká cesta bude zahrnutý aj diaľničný privádzač Galvaniho ulica, ktorého výstavbu bude plne financovať SSC. Okrem toho sa Slovenská správa ciest podelí s hlavným mestom o náklady na vybudovanie mimoúrovňových križovatiek D61 - cesta do Vajnor a cesta I/61 cesta do Vajnor. Náklady na jednotlivé stavby dosahujú tri až štyri milióny korún, pričom ich financovanie je už zabezpečené. Diaľnica D61 má byť dokončená v septembri 2002.

Okrem toho mesto Bratislava v nadväznosti na výstavbu diaľnic na jeho území zabezpečí prípravu a realizáciu stavieb obchvat Vajnor (Rybničná ulica), predĺženie Harmincovej ulice do lokality Lamač - Rázsochy, ako aj prepojenie Polianky - Stará Dúbravka.

(brn)

Páčil sa vám článok?