Na Líščích nivách pribudne detské ihrisko

8.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Mestská časť Ružinov vyčlenila tento rok z obecného rozpočtu 16 miliónov korún na ochranu životného prostredia.

V rámci skrášľovania životného prostredia sa v najbližšom období pripravuje realizácia sadových úprav v areáli rozostavaného Cirkevného centra na Tomášikovej ulici tak, aby v čase jeho otvorenia v priebehu tohto roka sa celé okolie zaskvelo v plnej kráse.

Počas minulého roku tu vybudovali nové chodníky a spevnili plochy a osadili nízke osvetlenie. Do konca marca by sa mali zrealizovať terénne a sadové úpravy, založenie trávnika, výsadba kríkov a odrastených stromov. Tieto úpravy si vyžiadajú investície vo výške 700 tisíc korún.

Mestská časť Ružinov bude aj tento rok, rovnako ako v roku minulom, pokračovať v obnove viacerých vnútroblokových priestorov. Prvým bude dokončenie vnútrobloku Líščie nivy. V troch častiach už boli urobené sadové úpravy, takže zostáva dokončiť ešte poslednú štvrtú časť.

Najzaujímavejším prvkom však bude atypické detské ihrisko z prírodných materiálov v tvare letiaceho vtáka. Takisto sa budú stavať nové prístupové pešie komunikácie, od Jégého ulice terénne schodisko a zo strany Líščích nív bezbariérový prístup. Spevnené plochy bude zdobiť zámková dlažba. S ukončením sa ráta na jeseň tohto roku. Náklady na výstavbu detského ihriska predstavujú jeden milión korún, ďalší milión budú stáť sadové úpravy a spevnené plochy.

V súčasnosti sa projektovo zabezpečuje obnova ďalšieho ružinovského vnútrobloku, ktorý si vyžaduje rekonštrukciu, a to priestor medzi Obilnou a Jašíkovou ulicou pri obchodnom dome Prior. Momentálne sa nachádza v dezolátnom stave, lavičky aj detské ihrisko sú nefunkčné. Škaredo pôsobí aj použitie materiálov na chodníkoch.

Okrem obnovy zelene čaká tento vnútroblok osadenie nových spevnených plôch, lavičiek, rekonštrukcia detského ihriska a ihriska na loptové hry. Priestor dostane vďaka použitým materiálom jednotný ráz. Náklady na realizáciu obnovy tohto vnútrobloku predstavujú asi 2,4 milióna korún.

(saz)

Páčil sa vám článok?