Výstavba petržalského korza sa začala

8.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Výstavbou prvých 50 bytov na Gercenovej ulici sa v decembri začala realizácia projektu Petržalského korza. To bude spájať petržalskú železničnú stanicu a priestory výstaviska Incheba.

Jeho súčasťou bude aj toto rozsiahle polyfunkčné centrum, ktorého prvá etapa by mala byť dokončená o 14 mesiacov. Náklady na realizáciu prvej etapy dosiahnu výšku 120 miliónov korún.

Okrem nových bytov sa v centre bude nachádzať aj hotel, stredisko rýchleho občerstvenia s reštauráciou, hromadné garáže, predajňa áut, fitnesscentrum, ale aj materská škola a ďalšie služby. Obyvatelia nových dvoj-, troj- a štvorizbových bytov budú môcť parkovať v suterénnych priestoroch domu. Zvláštnosťou bude strecha objektu garáží, na ktorej bude vysadená zeleň a stane sa z nej relaxačno-oddychový priestor.

Okolie polyfunkčného centra, tak ako celé budúce petržalské korzo bude dopĺňať mestská zeleň a prvky drobnej architektúry výtvarnoumeleckého charakteru. Po celej trase korza budú nainštalované nové osvetľovacie telesá a lavičky. V mieste Gymnázia na Einsteinovej ulici sa ráta s preklenutím diaľnice nadúrovňovým priechodom pre peších, čím sa predĺži trasa korza cez areál Incheby až po rekreačno-športový areál Au Spic na dunajskom nábreží.

V druhej etape realizácie projektu sa ráta s výstavbou ďalších 109 bytov. Výstavba polyfunkčného centra na Gercenovej ulici je najrozsiahlejšou v rámci celého projektu Petržalského korza.

(brn)

Páčil sa vám článok?