Na Devínskej Kobyle začali s výstavbou 21 metrovej vyhliadkovej veže

15.4.2020
0
Vyhliadková veža na Devínskej Kobyle - viualizácia

Zdroj: Architekti Šebo Lichý

Páčil sa vám článok?

Po viacerých odkladoch sa začína s výstavbou 21 metrov vysokej vyhliadkovej veže na Devínskej Kobyle., ktorá by sa mala stať ďalšou z výrazných stavieb Bratislavy.

"Dnes sme odovzdali stavenisko zhotovovateľovi stavby, takže budúcej ďalšej turistickej dominante Devínskej Novej Vsi, a dovolím si povedať aj Bratislavy, už nič nebráni v stavbe. Bude dôležitým prvkom, ktorý upriami pozornosť aj na túto "opustenú" lokalitu, ktorá si zaslúži našu starostlivosť," informoval včera na sociálnej sieti starosta Devínskej Novej Vsi Dárius Krajčír.

S výstavbou veže sa malo začať ešte v auguste 2018, termín sa neustále odsúval.

"Devínska Kobyla je vzhľadom na koronové časy často vyhľadávané prírodné miesto na prechádzku, turistiku i oddych. Úprimne sa tomu ani nedivím. Je to príjemné miesto a krásna časť Bratislavy. Aj preto by som vás chcel poprosiť vzhľadom na to, že sa tam bude stavať, aby ste si dávali väčší pozor. Pár mesiacov sa v oblasti bývalej raketovej základne bude nachádzať malé, ale zato prospešné stavenisko, tak prosím keď pôjdete okolo, dávajte si vo zvýšenej miere pozor," dodal Krajčír.

Zdroj: FB Dárius Krajčír

​Dárius Krajčír - odovzdanie staveniska.

Vyhliadka v areáli bývalej raketovej základne by mala byť vysoká 21 metrov, teda zhruba ako sedemposchodová budova. Tvoriť ju bude sedem vyhliadok, tie najkrajšie majú ponúkať najvyššie poschodia. Návštevníkom by mala ponúkať výhľady na Alpy či Viedeň, v prípade dobrého počasia až na Zobor v Nitre. Dostupná by mala byť peším aj cyklistom. Má to byť verejne prístupná atrakcia, samospráva vstupné neplánuje vyberať. Budú tam však výstražné tabuľky, ktoré budú upozorňovať na to, že napríklad v zime bude na vyhliadku vstup zakázaný. 

(ms)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie