Na Partizánskej pribudne rezidenčné centrum

8.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

O plánovanej výstavbe rezidenčného centra v časti bývalého nemocničného areálu na Partizánskej ulici sme už v Bratislavských novinách informovali, dnes prinášame nové podrobnosti o tomto projekte.

Nové rezidenčné centrum má tvoriť súvislý blok situovaný priečne na Partizánsku a Bradliansku ulicu. Jeho výstavba bude spojená s vyvolanými investíciami, vybudovaný by mal byť priechod slúžiaci pre potreby evanjelickej cirkvi a príjazdová komunikácia pre priľahlý hospic Betánia.

Na prízemí rezidenčného centra bude wellness, menší bazén, priestory na masáže, posilňovňa, sauna a malý bar, pričom tieto zariadenia budú slúžiť nielen obyvateľom centra, ale k dispozícii budú aj verejnosti. Projekt výstavby rezidenčného centra predpokladá aj s výsadbou zelene a parkovými úpravami v okolí.

Ako sme už informovali, budova má slúžiť jednak na prechodné ubytovanie hotelového charakteru s vyšším štandardom, jednak v nej budú aj nadštandardné byty vrátane mezonetov s rozsiahlymi terasami na najvyšších uskočených podlažiach. V podzemí je navrhnutá parkovacia garáž, v ktorej by malo byť 115 parkovacích miest.

Výstavba si vyžiada náklady vo výške viac ako 730 miliónov korún. Investorom výstavby je spoločnosť KLC - Kratis, ktorá už má rezidenčné projekty v Grécku (Korfu, Atény), v Kyjeve, Prahe a vo Varšave. Výstavbou rezidenčného centra na Partizánskej ulici prvý raz vstupuje aj na slovenský trh.

(juh)
VIZUALIZÁCIA – ReSpect

Páčil sa vám článok?