Zariadenie pre seniorov na Dobšinského: Na prechádzky im poslúži aj park a komunitná záhrada

31.1.2020
0

Zdroj: Barbora Jančárová/Staré Mesto

Páčil sa vám článok?

Výstavba Zariadenia opatrovateľskej starostlivosti (ZOS) pre seniorov na Dobšinského ulici v bratislavskom Starom Meste finišuje. Je možné, že nové zariadenie privíta svojich prvých obyvateľov už na jar. Tí sa budú môcť poprechádzať i v parku či záhradke.

Ako nás informoval staromestský miestny úrad, v centre pribudne park s ovocnými stromami, kvetinovými záhonmi a lavičkami. Súčasťou bude aj komunitná záhradka na pestovanie zeleniny či bezbariérová trasa na prechádzky. Stavba zariadenia určeného pre staromestských seniorov odkázaných na celodennú starostlivosť finišuje pri dodržaní rozpočtu v časom predstihu.

Za rok sa nám podarilo od nuly vybudovať tri poschodia až po strechu, dokončiť hrubú stavbu, zatepliť ju a verím, že už koncom jari – teda vo výraznom predstihu oproti pôvodnému plánu – ju odovzdáme Staromešťanom do užívania,“ povedala starostka Starého Mesta Zuzana Aufrichtová.

Teraz prinášame prepracovaný návrh záhrady, kde máme v pláne pre klientov vytvoriť park s výsadbou ovocných stromov a kvetín. Súčasťou je aj komunitná záhradka na pestovanie zeleniny či kvetov,“ dodala starostka.

Zdroj: Staré Mesto

​V parku zariadenia bude i bezbariérová trasa na prechádzky aj s rehabilitačnými pomôckami, priestor na spoločenské posedenie krytý strechou - a voľné sedenie na lavičkách v kvetinových záhonoch.

Staré Mesto si váži svojich seniorov. S potešením vytvárame kvalitné prostredie pre tých, ktorí sú na pomoc odkázaní,“ uzatvára Z. Aufrichtová.

(ms)

Páčil sa vám článok?