Čo na to poviete? V týchto petržalských lokalitách by mohli postaviť nájomné domy

20.1.2020
0
Pohľad na Most SNP a Petržalku počas zatmenia Mesiaca

Zdroj: TASR

Páčil sa vám článok?

Mesto sa chystá prostredníctvom urbanistickej štúdie preveriť možnosti umiestnenia nájomného bývania okrem iného aj v piatich lokalitách v Petržalke. Ide o ulice Bratská, Sosnova, Šustekova, Muchovo námestie a Viedenská cesta.

Presnú lokaciu nájdete v dokumente „nájomné byvanie - zadanie“ na stránke www.bratislava.sk, (cesta – kliknite - Chcem vedieť – Magistrát – Úradná tabuľa – vyhľadajte zverejnené 20.12.2019, pozn. red).

„Je potrebné uviesť, že celý projekt je vo fáze, keď sa ešte nevynaložili žiadne peniaze na štúdiu realizovateľnosti, čiže úplne v prvej fáze,“ povedal nám petržalský a mestský poslanec Milan Vetrák, podľa ktorého by však obyvatelia mali zámery mesta poznať a v prípade výhrad pripomienkovať už teraz, pretože mesto chce stavať nájomné byty, nové vedenie to má ako prioritu a ak nebudú vážnejšie výhrady, tak sa stavať bude.

Lokality Muchovo námestie, Šustekova, Sosnova:

Zdroj: Google maps/magistrát

​Poslanec momentálne oslovuje obyvateľov najmä vo svojom obvode s tým, že výhrady možno napísať aj priamo jemu a on ich bude tlmočiť primátorovi. V tejto fáze nie je nutné robiť petíciu. „Primátor prejavil záujem o veciach diskutovať, ak sa niektoré lokality ukážu ako nevyhovujúce z pohľadu verejnosti,“ uviedol Milan Vetrák.

Viedenská cesta:

Zdroj: Magistrát Google maps

​K návrhu zadania urbanistickej štúdie je možné posielať pripomienky do 31.1. aj na adresu Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy, Oddelenie obstarávania územnoplánovacích dokumentov, Primaciálne nám. č. 1, 814 99 Bratislava 1, prípadne na e-mailovú adresu: uzemnedokumenty@bratislava.sk.

Bratská:

Zdroj: Magistrát/Google maps

Odborník o plánoch výstavby: Budovať mesto bez domov a bez ľudí sa jednoducho nedá

Uplynul rok od prerokovania a pripomienkovania konceptu urbanistickej štúdie Centrálnej rozvojovej osi Petržalky, ktorá vyvolala rôznorodé emócie, od pozitívnych až po nepochopenie a odpor k návrhu riešenia. Ako sa na to s odstupom času pozerá, ako prebiehalo pripomienkovanie, aj to, prečo sa netreba desiť výstavby v meste, nám porozprával vedúci autorského tímu štúdie Ing.arch. Bohumil Kováč, PhD.

(in)

Páčil sa vám článok?