JTRE sa stala partnerom skupiny Nordic Investors v projekte Nové Vajnory

19.9.2019
0
Nové Vajnory  - ilustračné foto

Zdroj: iIustračné - TASR - Daniel Veselský

Páčil sa vám článok?

Developerská spoločnosť JTRE a Nordic Investors sa dohodli na úzkej spolupráci na projekte novej mestskej štvrte Nové Vajnory v Bratislave. Pozemky s rozlohou 85 hektárov v lokalite Staré letisko v mestskej časti Bratislava – Vajnory sú jedným z najväčších ucelených rozvojových území v hlavnom meste.

Ako nás informovala hovorkyňa JTRE Katarína Krajňáková, plány obidvoch investorov zahŕňajú citlivú revitalizáciu územia, zachovanie zelených plôch vhodných na rekreáciu a odpočinok a výstavbu nízkopodlažných bytových domov spolu s ostatnými funkciami mestského významu ako administratíva, obchod a služby. Jedným z najdôležitejších prvkov bude novovybudované centrálne jazero, ktoré pomôže odvodniť často zatápané časti Vajnôr. Objem transakcie spoločnosti po dohode nezverejňujú.

Pre vstup do projektu Nové Vajnory sa JTRE rozhodla najmä kvôli potenciálu rozvoja lokality, ako aj z dôvodu navrhovaného komplexného riešenia veľkého 85-hektárového územia, ktoré skupina Nordic Investors štyri roky rozvíjala.

„Nové Vajnory pre nás predstavujú projekt s dlhodobým potenciálom. Veríme, že pri zodpovednom prístupe k riešeniu všetkých podstatných záležitostí pre lokálnu komunitu ako aj rozvoj Bratislavy ako takej, tento projekt ponúkne v budúcnosti veľmi príjemné prostredie na bývanie, prácu a voľnočasové aktivity. Zároveň oceňujeme prácu, ktorú v posledných rokoch Nordic Investors na projekte odviedli,“ hovorí Pavel Pelikán, výkonný riaditeľ JTRE.

​„Na projekte Nové Vajnory sme odviedli veľa práce počínajúc právnou konsolidáciou až po spracovanie komplexného projektu. Pre vstup JTRE do projektu sme sa rozhodli vďaka ich zodpovednému prístupu k projektom ako aj veľmi skúsenému domácemu tímu. V neposlednom rade získame kapitál pre naše ďalšie ambiciózne projekty,“ vysvetľuje majoritný akcionár Nordic Investors Tomáš Otruba.

(ts, ms)

Páčil sa vám článok?