Zaskočení Ružinovčania: Sprejazdnenie ulice Mlynské nivy sa odkladá o celý rok

16.8.2019
Bulvár Mlynské Nivy zmeny

Zdroj: magistrát

Páčil sa vám článok?

Mnohí Ružinovčania z lokality 500 bytov ostali nemilo zaskočení. Kompletná doprava na ulici Mlynské nivy by mala byť spustená až po letných prázdninách budúci rok a ani MHD tu nebude jazdiť už na jeseň tohto roku, ako sa plánovalo.

Ako informuje mesto, pôvodný zámer – spustiť premávku MHD po rekonštruovanej ulici už túto jeseň – po viacerých diskusiách s odbornou skupinou zloženou zo zástupcov mesta, Krajského dopravného inšpektorátu, developera a ďalších odborníkov, zamietli.

Pre obyvateľov Páričkovej ulice, cez ktorú je presmerovaná MHD, to v praxi znamená, že na svojej ulici ešte rok nezaparkujú. 

Mesto teraz tvrdí, že pred rýchlejším spustením MHD po nedokončenom bulvári radšej uprednostnili a presadili jeho koncepčné vylepšenia. "Po dohode s investorom vylepšujeme viaceré prvky bulváru s cieľom zlepšiť podmienky pre obyvateľov, cyklistov, chodcov a cestujúcu verejnosť, " informoval hovorca magistrátu Peter Bubla.

Zdroj: magistrát
Zdroj: magistrát

​Vizualizácie bulvár Mlynské nivy

​"Presúvame cyklotrasu na severnú stranu ulice s tým, že bude obojsmerná a bezpečne oddelená od cesty, čím zaniknú doposiaľ naprojektované kolízne body v priestore zastávok MHD. Takéto riešenie umožní realizáciu obojsmernej cyklotrasy aj v časti južnej strany ulice po zrušení dočasnej autobusovej stanice, " informovali ďalej k plánovanému riešeniu dopravnej situácie.

Plánujú tiež rozšíriť chodníky zo 4,2 m na 5,5 m, zmení sa šírka aj počet jazdných pruhov, zvyšujú počet stromov aj drevín na tomto bulvári a pribudne aj nový priechod pre chodcov. Inak povedané, zlepšenie situácie pre chodcov a cyklistov sa uskutoční za cenu zníženia počtu jazdných pruhov pre autá. Spustenie premávky po bulvári tak bude v rovnakom čase pre individuálnu automobilovú dopravu aj pre MHD a predpokladá sa po prázdninách v budúcom roku. Krátko na to má byť otvorená aj autobusová stanica, nákupné centrum a ďalšie administratívne aj obytné budovy, ktoré budú tvoriť novovznikajúcu štvrť v oblasti Mlynských nív.

(TS,nc)

 

Páčil sa vám článok?