Zistili sme: Čo vyrastie na Bosákovej v Petržalke?

18.4.2019
0
Výkopové práce na Bosákovej

Zdroj: ac

Páčil sa vám článok?

„Na Bosákovej resp. Farského ulici priamo za zastávkou električky sú aktuálne začaté stavebné/výkopové práce, o ktorých sa zatiaľ nedajú nájsť žiadne konkrétne informácie,“ napísal nám do redakcie čitateľ Ján Kurt. My sme sa na to pozreli bližšie.

„Jediné info som získal od pracovníkov stavby, že sa tam chystá reštaurácia. Každý deň sa na konkrétnom mieste zastavujú viacerí obyvatelia Petržalky, keďže ide o citlivé územie, ktoré je súčasťou konceptu Urbanistickej štúdie Centrálnej rozvojovej osi, mnohí z nás sú rozhorčení stavbou práve v tejto lokalite. Chcel by som vás požiadať o akúkoľvek informáciu o danej stavbe,“ dodal pán Kurt.

„Galéria Kontajner" je sesterský projekt „Kontajnera Riviéra", ktorý funguje v Karlovej Vsi. Stavba vyrastá na území, ktoré rieši Urbanistická štúdia centrálnej rozvojovej osi Petržalky. Tá navrhuje na tomto mieste kultúrnu vybavenosť. Na magistráte sme sa pýtali, či už toto územie nespadá pod stavebnú uzáveru, na odpoveď čakáme.

FOTOGALÉRIA:

​Stavba sa nachádza na pozemkoch hlavného mesta. To s realizáciu súhlasilo, petržalský stavebný úrad vydal povolenie mesiac pred komunálnymi voľbami. „Dňa 9.4.2019 nám oznámil stavebník spoločnosť Custom – Pharma III, s.r.o., Bratislava zastúpený spoločnosťou PKT s.r.o., Bratislava zhotoviteľa stavby a začatie prác na stavbe „ Galéria KONTAJNER" v Bratislave, k. ú. Petržalka povolenej tunajším stavebným úradom rozhodnutím č. 4093/2018/10 UKSP-La-91 zo dňa 02.10.2018, ktoré nadobudlo právoplatnosť dňa 17.10.2018. Stavba bola povolená ako stavba dočasná do 20.11.2027," informoval nás Radovan Choleva z tlačového oddelenia Petržalky.

 „Ide o celospoločensky prospešný projekt, ktorý pred vyše rokom schválili na zastupiteľstve aj mestskí poslanci. Pripravovali sme ho viac ako tri roky a spolupracujeme na ňom s Galériou mesta Bratislavy a s VŠVU. V priestoroch bude okrem iného aj galéria mladých umelcov," povedal nám majiteľ prevádzok Michal Zugárek. Ako dodal, stavba neráta ani s parkoviskom, ani s príjazdovou cestou od Bosákovej, naopak, vybuduje priestor pre odkladanie bicyklov. „Plánujeme  možnosť uskladniť u nás aj váš vlastný bicykel, keby ste sa chystali presunúť do mesta električkou."

​Galéria Kontajner by mala byť otvorená už od júna. Ak bude mať ceny podobné ako v Karlovej Vsi, espresso vás vyjde na 1,89 eura, čaj z čerstvej mäty na 2,49 eura, pollitra citrusovej limonády na 2, 49 eura alebo šalát s kuracím mäsom na 8,49 eura.  

(in)

Páčil sa vám článok?