V Devínskej Novej Vsi má vyrásť ďalší bytový komplex

8.4.2019
0
Pod srdcom

Zdroj: proxenta.sk

Páčil sa vám článok?

S výstavbou bytových domov i ubytovne v Devínskej Novej Vsi ráta ďalší developerský projekt. V zámere, ktorý je momentálne v procese posudzovania vplyvov na životné prostredie (EIA), chce investor zastavať nevyužitý pozemok na juhovýchodnom okraji mestskej časti, v susedstve obchodného centra, supermarketu a v súčasnosti dokončovaného bytového komplexu.

Bytový a občiansky súbor stavieb Pod srdcom má konkrétne tvoriť jeden apartmánový a tri bytové viacpodlažné domy, rovnako aj budova určená na stravovanie. Komplex sa má rozkladať na pozemku s výmerou 13.501 metrov štvorcových (m2), pričom zastavaná plocha má byť približne 3500 m2.

Zámer predkladá spoločnosť Proxenta Private Equity v dvoch variantoch. V prvom, ktorý predpokladá osemposchodový apartmánový dom, tri sedemposchodové bytové domy a dvojpodlažnú reštauráciu (jedno podlažie v podzemí určené na parkovanie) má vyrásť 168 bytov a 59 apartmánov.

Zdroj: proxenta.sk

​V druhom variante má mať apartmánový dom 11 poschodí, ráta sa tam s 85 apartmánmi. V troch bytových domoch so siedmimi nadzemnými podlažiami má byť 171 bytov. Reštaurácia má mať len jedno nadzemné podlažie.

V oboch variantoch tvoria väčšinu, približne dve tretiny všetkých bytov, menšie - jednoizbové a dvojizbové.

Na parkovanie má byť k dispozícii 334 (variant 1), resp. 349 (variant 2) parkovacích stojísk, väčšina z nich v podzemných garážach.

Zámer vybudovať apartmánový dom odôvodňuje navrhovateľ existenciou automobilky v mestskej časti a jej potenciálnou potrebou poskytovať zamestnancom krátkodobé, prechodné ubytovanie.

Zdroj: proxenta.sk

​Rozšírenie prechodného bývania v Devínskej Novej Vsi navrhovali i ďalšie developerské zámery, zverejnené v posledných týždňoch - napr. projekt Pri rybníku (medzitým zo strany investora späťvzatie žiadosti na konanie o umiestnení stavby) i Slnečný vrch.

NOVÉ VIDEO: Kolóny kamiónov a odpad v prírode pred Volkswagenom! Polícia už začala konať

Téme sa venujeme ďalej! Kolóny stojacich kamiónov na ceste 505 v bratislavskej Devínskej Novej Vsi pred Volkswagenom a množstvo odpadu, ktoré po kamionistoch zostáva naokolo, má pokračovanie. V nedeľu okolo obeda sme natočili ďalšie video s ešte väčšou kolónou stojacich kamiónov. Kým spoločnosť Volkswagen Slovakia nám zareagovala, že s tým nemá nič spoločné, obrátili sme sa na políciu a tá začala konať.

​Starosta mestskej časti Dárius Krajčír sa už pri rokovaní (1. 4.) o developerskom zámere Slnečný vrch na zasadnutí miestnej komisie výstavby a životného prostredia vyjadril, že výstavba ubytovní je pre Devínsku Novú Ves neprípustná a v súlade s postojom hlavného mesta ju bude odmietať.

(TASR) 

Páčil sa vám článok?