Nepovolené stánky z Kamenného námestia miznú: Čo mesto plánuje dať na ich miesto?

15.8.2018
Búranie stánkov na Kamennom námestí

Zdroj: TS

Páčil sa vám článok?

Kamenné námestie, ako ústredný mestský priestor, ktorý bol roky v zanedbanom stave sa už čoskoro opäť stane pekným funkčným námestím. Prvým a veľmi dôležitým krokom obnovy námestia je odstránenie čiernych stavieb, ktoré roky odolávali úradom a boli prekážkou revitalizácie.

Stánky s rýchlym občerstvením sa presťahujú do priestoru, ktorý patrí investorovi budovy bývalého Hotela Kyjev. „Veríme, že presunutie stánkov otvorí mestu cestu k rekonštrukcii Kamenného námestia, ktorú dotiahne spolu s odborníkmi z Aliancie Stará tržnica do úspešného konca. Je v záujme všetkých zúčastnených strán a aj samotných Bratislavčanov, aby sa tak stalo čo najskôr,uviedol zástupca spoločnosti LORDSHIP Peter Schmidt.

Zdroj: TS

​„Bratislavčanom som sľúbil revitalizáciu verejných priestranstiev v Bratislave a svoj sľub plním. Obnovili sme dunajské promenády, dokončujeme rekonštrukciu Trnavského mýta, robíme Námestie slobody. Dnes stojíme na Kamennom námestí, ktoré bolo roky schátrané a som veľmi rád, že konečne začíname s jeho revitalizáciou,“ povedal primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

Samotnej revitalizácii Kamenného námestia predchádzala dlhoročná diskusia hlavného mesta s partnermi, ktorí sídlia priamo alebo v blízkosti námestia. V spolupráci s Alianciou Stará tržnica sme spustili participatívny proces, kde sme sa ľudí a firiem pýtali, ako by sa malo námestie zmeniť. Výsledkom bol spoločný projekt Živé námestie, z ktorého návrhov revitalizácie začína hlavné mesto viaceré  realizovať.

Na Kamennom námestí sa napríklad rozšíri pobytová zeleň, osadia sa samozavlažovacie kvetináče, lavičky s individuálnym sedením, pribudne nové osvetlenie. Túto prvú fázu revitalizácie v hodnote 115 000 eur plánuje hlavné mesto zrealizovať do konca jesene 2018. Budúci rok na to nadviaže druhá etapa obnovy, kde sa počíta s novým povrchom námestia, ktorý bude tvoriť dlažba a vyriešením priestoru súčasného parkoviska.

(TS,nc)

Páčil sa vám článok?