Pochybnosti pre výstavbu schodov v Petržalke stále zostávajú

13.8.2018

Zdroj: Facebook František Brliť

Páčil sa vám článok?

Po júlovom krste schodov na Mlynarovičovej ulici v Petržalke, ktoré boli Generálnym investorom Bratislavy (GIB) vysúťažené za viac ako 28 tisíc eur, nastal zvrat.

Podľa údajov na webe generálneho investora podpísala táto mestská organizácia s dodávateľom dodatok, ktorý znižuje sumu na z 28 700 eur na 9 100 eur s DPH. K zníženiu ceny prišlo po tom, ako petržalský aktivista Miroslav Dragun upozornil na predraženú zmluvu. „Som presvedčený, že len vďaka verejnému tlaku bola suma za výstavbu schodov znížená skoro o 20 000 eur,“ petržalský aktivista Miroslav Dragun.

 Podľa aktivistu však GIB do dnes nevysvetlil podozrenia z toho, že za čo stavebníkovi schodiska vyplatil v máji sumu viac ako 26 tísic eur a tiež nevysvetlil ako je možné, že v zmluve mal uvedeného stavbyvedúceho, ktorý na stavbe schodiska nikdy nepracoval. „GIB nám vo svojich odpovediach sprístupňoval informácie len útržkovito a odmietol nám zaslať stavebný denník, projektovú dokumentáciu a taktiež kópiu predmetnej faktúry. Predpokladám, že majú asi dôvod tieto informácie tajiť, lebo asi nie je všetko s kostolným poriadkom,“ spresňuje Dragun.

 Za zmienku stojí aj fakt, že dodávateľom schodiska na Mlynarovičovej ulici je rovnaká firma, ako tá, ktorá vyhrala takmer dva roky trvajúci tender na štvorročnú komplexnú starostlivosť o verejnú zeleň na území hlavného mesta za desať miliónov eur s DPH.

(TS)

Páčil sa vám článok?