Kedy sa podarí rozšíriť večne upchatú Harmincovu ulicu?

9.6.2018

Zdroj: Archív

Páčil sa vám článok?

Projekt rozšírenia Harmincovej ulice v bratislavskej mestskej časti Dúbravka je stále vo fáze výkupu pozemkov, potrebných pre plánovanú zmenu súčasného dvojpruhu na štyri pruhy.

"V súčasnosti prebieha druhá etapa výkupov pozemkov v zábere stavby a súčasne sa pripravujú podklady na aktualizáciu projektovej dokumentácie pre stavebné povolenie," informovala hovorkyňa hlavného mesta Zuzana Onufer.

Dohadom o možnom termíne realizácie sa vyhla. „So stavebnými prácami bude možné začať až po vydaní a nadobudnutí právoplatnosti stavebného povolenia, následnom spracovaní dokumentácie pre realizáciu stavby a taktiež po úspešnom ukončení procesu verejného obstarávania na zhotoviteľa stavby," skonštatovala.

Tempo prípravy projektu skritizoval v televíznej diskusii Tablet.TV mestský poslanec za Dúbravku Juraj Káčer. Hoci sa podľa jeho slov výrazne pokročilo vo výkupe pozemkov, chýba dôraz zo strany hlavného mesta v ďalších krokoch. „S niektorými vecami môže pomôcť mestská časť, no tá koncovka je na meste. A ja som nezachytil žiadne konanie Generálneho investora Bratislavy (GIB), ktoré by umožnilo urýchliť proces," poznamenal.

Zvýrazňuje pritom význam, ktoré rozšírenie tohto frekventovaného vstupu do a z Dúbravky má. „"Každý deň tam v zápchach stoja ľudia minimálne päť až sedem minút, čiže do roka by sme im darovali niekoľko dní života bez státia v kolóne," skonštatoval.

Prvé pozemky pre rozšírenie Harmincovej ulice sa v spolupráci s mestskou časťou podarilo vykúpiť investorovi, ktorý v lokalite stavia bytový komplex. O ďalšie výkupy sa má postarať magistrát, poslanci MsZ na začiatku novembra 2017 schválili prostriedky na kúpu parciel. Územné rozhodnutie pre rozšírenie komunikácie bolo vydané už v roku 2007.

(TASR)

Páčil sa vám článok?