Rusovce viac ako pol roka čakajú na súhlas na novú výstavbu

31.1.2018
0
V rusovciach pomenujú ulicu po grófke laure henckelovej - rusovce_kostol
Páčil sa vám článok?

Mestská časť Bratislava - Rusovce čaká viac ako pol roka na vyjadrenie úradníkov z odboru výstavy a bytovej politiky Okresného úradu v Bratislave k návrhu Územného plánu zóny Rusovce - Sever, ktorý vypracovali zástupcovia samosprávy, pričom do dokumentu zakomponovali pripomienky obyvateľov. Potvrdil to starosta Dušan Antoš.

"Návrh, v ktorom sme dospeli spolu s obyvateľmi - majiteľmi pozemkov - ku kompromisu, je pripravený na schválenie miestnym zastupiteľstvom. Žiaľ, čakáme už viac ako pol roka na vyjadrenie odboru výstavby a bytovej politiky Okresného úradu v Bratislave k veľmi dôležitému dokumentu, na ktorom sme pracovali takmer šesť rokov," povedal Antoš. Stanovisko OÚ je nevyhnutný doklad potrebný na schválenie ÚP zóny Rusovce - Sever, ktorý stanovuje presné pravidlá výstavby nových bytov a domov v katastri obce.

Podľa informácií z ministerstva vnútra žiadosť o preskúmanie návrhu ÚP zóny Rusovce - Sever posúdil odbor výstavby a bytovej politiky OÚ v Bratislave v zmysle ustanovenia § 25 stavebného zákona. "Okresný úrad Bratislava, odbor výstavby a bytovej politiky ako príslušný orgán územného plánovania súhlasil s predložením návrhu na schválenie miestnym zastupiteľstvom," uvádza sa v odpovedi tlačového odboru.

"My sme však dodnes odpoveď od okresného úradu nedostali. Kým nepríde oficiálne stanovisko, nemá zmysel hlasovanie miestneho zastupiteľstva o konečnom návrhu ÚP zóny Rusovce - Sever," reagoval na informáciu starosta Rusoviec, podľa ktorého hrozí, že ak proces schválenia Územného plánu zóny Rusovce – Sever neukončia čo najskôr, môže to viesť k nežiaducej živelnej výstavbe. 

Územný plán zóny Rusovce - Sever je téma, ktorú kompetentní riešia už niekoľko rokov. Svojou polohou toto územie predstavuje vstup do Rusoviec v smere od centra hlavného mesta. V súčasnosti platný celomestský územný plán umožňuje bez ďalšej regulácie výstavbu objektov, ktoré by mohli výrazne narušiť vidiecky charakter obce. Preto sa MsČ Bratislava - Rusovce podujala obstarať územný plán zóny, ktorý by podrobnejšie a prísnejšie reguloval výstavbu na tomto území.

(TASR, na fotografii kostol v Rusovciach)

Páčil sa vám článok?