Nesrovnal: Mesto urobí maximum, aby trať na Špitálskej dokončili čo najskôr

18.9.2017
0

Zdroj: Matúš Husár

Páčil sa vám článok?

Hoci sa Bratislava a jej obyvatelia stali rukojemníkmi právneho sporu medzi ministerstvom dopravy a Bratislavským samosprávnym krajom, mesto robí podľa primátora Iva Nesrovnala všetko pre to, aby sa v prácach na rekonštrukcii električkovej trate na Špitálskej pokračovalo čo najrýchlejšie.

Nesrovnal o tom uistil v relácii spravodajskej televízie Tablet.TV Hlavné mesto. Pripomenul, že rekonštrukcia sa začala na základe právoplatného stavebného povolenia, ktorému predchádzal odsúhlasený projekt. Súčasné zastavenie prác dovtedy rýchlo napredujúcej stavby vytvára podľa Nesrovnala niekoľko rizík. Okrem samotného blokovania jedného z hlavným električkových ťahov poukazuje i na problémy, ktoré môžu eskalovať v rámci súvisiaceho dopravného prepojenia.

„Viacero liniek prechádzajúcich cez Špitálsku je presmerovaných dnes na Obchodnú ulicu, ktorá však nie je dimenzovaná na dlhodobo zvýšenú záťaž električkovej dopravy, druhou vecou je križovatka 29. augusta – Špitálska, ktorá je v súčasnosti neprejazdná, no nemôže to takto ostať natrvalo, keďže práve cez ňu prechádzajú trolejbusy na Mlynské nivy – jednu z oblastí budúceho rozvoja mesta. A samotné Mlynské nivy sú zasa dojazdovou oblasťou dopravy z veľkých prímestských oblastí,“ upozornil v relácii, ktorá má dnes premiéru. „Aj v týchto súvislostiach, ktoré je potrebné zohľadňovať, je nevyhnutné, aby bola rekonštrukcia Špitálskej dokončená čo najrýchlejšie,“ zdôraznil.

Nesrovnal informoval, že mesto sa podľa jeho slov zúčastňuje na stretnutiach týkajúcich sa východiska zo súčasnej situácie, podľa jeho slov by rokovania mohli už na začiatku tohto týždňa priniesť všeobecne akceptovateľné riešenie.

„Aj táto situácia je však dôkazom negatívnych dôsledkov komplikovanej kompetenčnej štruktúry, ktorá je na území Bratislavy rozdelená medzi štát, vyšší územný celok, hlavné mesto i mestské časti,“ poznamenal bratislavský primátor.

V septembrovom vydaní relácie Hlavné mesto na webe Tablet.TV sa Nesrovnal venuje i očakávaniam mesta od medzinárodnej architektonickej súťaže na revitalizáciu Námestia slobody a takisto možnostiam rozširovania kapacít predškolských zariadení v hlavnom meste i jeho širšom zázemí. Rovnako sa opätovne vyjadruje i k dokončenej rekonštrukcii Mosta SNP.

(TASR)

Páčil sa vám článok?