V areáli bývalej Cvernovky pokračujú v asanácii

30.6.2017
0

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

V areáli bývalej Bratislavskej cvernovej továrne pokračuje developer v plánovaných asanačných prácach.

Zámerom je pripraviť územie na vybudovanie novej mestskej štvrte. Majiteľ areálu deklaruje, že disponuje na tieto práce všetkými potrebnými povoleniami.

V najbližších mesiacoch bude prebiehať asanácia takzvanej Prevádzkovej budovy na Páričkovej ulici. Ide o výškový objekt administratívnej budovy z roku 1992. Búracie práce budú prebiehať približne dva a pol mesiaca, v období od 3. júla do polovice septembra. "Po citlivom odstránení Etážovej budovy na Svätoplukovej ulici tak YIT pokračuje v čistení areálu a príprave na jeho premenu na živú štvrť," informoval developer.

V zóne pôvodne industriálneho areálu má podľa neho vzniknúť nová štvrť s bývaním, kanceláriami, službami a spoločným námestím pre oddych aj kultúru. Popri asanácii objektu na Páričkovej ulici v súčasnosti prebieha aj pokračovanie rekonštrukcie bytového domu Pari.

Investor už predstavil projekt kancelárií v pamiatkovo-chránenom objekte pod názvom Pradiareň 1900, ktorý má spojiť jedinečnosť historického industriálneho priestoru so súčasnými trendmi dizajnu a technického štandardu.

(TASR)

Páčil sa vám článok?