Veľký projekt filmových štúdií v Jarovciach čaká na stanovisko magistrátu

6.3.2017
0
Veľký projekt filmových štúdií v jarovciach čaká na stanovisko magistrátu - film park jarovce
Páčil sa vám článok?

Na záväzné stanovisko bratislavského magistrátu čaká Spoločnosť Solid Enterprise Group, ktorá by už v tomto roku mala začať natáčať filmy v nových filmových ateliéroch v katastri Jaroviec. Potvrdil to dnes starosta tejto bratislavskej mestskej časti Pavel Škodler.

„Boli sme na rokovaní na magistráte, kde sme podpísali trojstranné memorandum o spolupráci, v súčasnosti sa čaká už len na vydanie záväzného stanoviska a potom už nič nebráni vydaniu územného rozhodnutia, pretože táto oblasť je v územnom pláne vyčlenená pre ľahký priemysel,“ uviedol Škodler a dodal, že investor ich informuje o všetkých krokoch, ktoré podnikne.

Obec výstavbu Film parku podporuje, pretože ráta s tým, že výstavbu filmových štúdií využije aj na severný obchvat Jaroviec, na ktorý nemá sama peniaze. „Sami sa ponúkli, že ho vybudujú, aby sa odľahčila doprava cez našu križovatku,“ doplnil Škodler s tým, že podľa pôvodných predpokladov sa malo začať s natáčaním filmov už v roku 2016.

Podľa projektu, výstavba Film Parku, ktorého celková plocha predstavuje podľa projektovej štúdie 27,6 hektára, je rozdelená na tri etapy. V prvej etape má vzniknúť technologické centrum pre filmovú a televíznu produkciu, v druhej je naplánované rozšírenie technologického centra filmových štúdií, školiace centrum, plochy na filmovanie exteriérových scén a ubytovanie pre účinkujúcich a produkciu.

V tretej etape je v pláne vybudovanie parku, námestia a exteriérového bazénu s pieskovými plážami. Podľa úradných stanovísk projekt Film Parku, ktorý ráta s 320 internými zamestnancami, spĺňa všetky parametre územného plánu pre danú lokalitu.

(TASR, Foto, Nextwork Architecture)

Páčil sa vám článok?