Nadstavba základnej školy v Jarovciach čaká na územné rozhodnutie

17.2.2017
0
Nadstavba základnej školy v jarovciach čaká na územné rozhodnutie - zs_jarovce
Páčil sa vám článok?

Stavebné práce na nadstavbe základnej školy (ZŠ) v bratislavskej mestskej časti Jarovce za takmer 648-tisíc eur sa začnú najskôr v júli.

Stavebné konanie bolo dočasne prerušené, obec momentálne čaká na územné rozhodnutie. Potvrdil to dnes starosta Pavel Škodler.

„My sme rátali s tým, že celý administratívny proces vybavíme oveľa skôr, prekvapilo nás, že aj keď nerozširujeme budovu, potrebujeme územné rozhodnutie, takže teraz na to čakáme“, uviedol Škodler s tým, že veria, že do školských prázdnin budú mať stavebné povolenie. Ak totiž nadstavba nebude do začiatku školského roka 2017/2018 hotová, nebudú mať kde umiestniť 36 prvákov z Jaroviec. Obec preto uvažuje o možnosti dočasných kontajnerových tried, alebo vytvorení tried v náhradných budovách, ktoré patria Miestnemu úradu v Jarovciach.

„Vysúťažená stavebná firma nám prisľúbila, že do troch mesiacov od začatia práce dokončia a v prípade potreby budú robiť aj v noci za príplatky, takže mohlo by to byť hotové aj skôr,“ doplnil starosta. Nadstavbou základnej školy, ktorá je podľa starostu najnáročnejší projekt, aký táto bratislavská mestská časť v posledných desaťročiach riešila, by malo v škole pribudnúť šesť až osem nových tried.

Priestorové problémy riešili v tomto školskom roku v ZŠ v Jarovciach zrušením kabinetov a odborných učební. Na nadstavbu školy o jedno poschodie, ktorú  plánovali už dávnejšie, chýbali obci peniaze. Tie prišli do obecného rozpočtu minulý rok za predaj pozemkov pod budúcu diaľnicu D4. Rekonštrukcia školy by podľa starostu mala byť v každom prípade hotová do konca tohto roka.

(TASR, Foto: archív)

Páčil sa vám článok?