Šancovej už dominuje rastúci obytný komplex

17.1.2017
0
Šancovej už dominuje rastúci obytný komplex - IMG_20170117_102857
Páčil sa vám článok?

V Starom Meste sa k svojej finálnej výške blíži ďalšia budova. Ide o 23-podlažný obytný komplex Premiére na Šancovej, ktorý vyrástol hneď vedľa známej budovy YMCA.

Ako sme sa presvedčili, ďalšia výšková budova priamo v centre mesta na Šancovej ulici sa začína blížiť k svojim finálnym rozmerom. Obytný komplex Premiére má mať 23 nadzemných podlaží, v súčasnoti sa pracuje na 21., pričom veža má dosiahnuť výšku až 71 metrov. Stavba pritom vyrastá hneď vedľa známej budovy YMCA.

V obytnom komplexe sa ráta s 85 jedno až štvorizbovými bytmi s rozmermi od 32 do 125 štvorcových metrov, súčasťou každého je balkón, lodžia alebo terasa. „Dnešný nedostatok zelene na tejto ulici doplníme extenzívnou zelenou terasou na druhom nadzemnom podlaží, ktorá bude tvoriť zelenú oázu mestského bulváru. Súčasťou projektu sú aj administratívne priestory a obchody v parteri ulice,“ sľubuje developer, ktorým je česká spoločnosť FINEP. „Samozrejmosťou sú parkovacie státia v troch podzemných podlažiach, medzi ktorými budú aj nabíjacie stanice pre elektromobily,“ dodáva developer.

Výstavba tejto výškovej budovy nezapadajúcej do okolitej zástavby vyvolala v minulosti medzi obyvateľmi veľkú nespokojnosť. Pôvodný developer už rozostavaného projektu skrachoval, následne ho prevzala česká spoločnosť FINEP. 

(ms, Foto: ms, Vizualizácie: FINEP)

Páčil sa vám článok?