Sudca zastavil trestné stíhanie stavebníka

11.10.2016
0
Sudca zastavil trestné stíhanie stavebníka - fixle
Páčil sa vám článok?

Stavebník piatich čiernych stavieb v račianskych vinohradoch sa v polovici septembra postavil pred Okresný súd Bratislava III.

Stavebník, ktorý od 1. apríla do 31. augusta 2014 bez stavebného povolenia a v rozpore s územným plánom spustil výstavbu piatich domov v lokalite Fixle, vyhlásil pred súdom, že sa cíti nevinný a žiadal o ukončenie trestného stíhania svojej osoby. Sudca mu vyhovel a trestné stíhanie zastavil.

V odôvodnení sudca uviedol, že za spomínaný skutok bol stavebník už potrestaný príslušným správnym orgánom v konaní o priestupku, v ktorom mu bola právoplatne uložená pokuta a toto rozhodnutie možno považovať za dostačujúce a navyše nemôže byť za rovnaký čin potrestaný dvakrát. „Tento prípad je priamym návodom, ako sa dá postaviť päť domov načierno a nemať z toho žiadne trestnoprávne následky,“ vyjadril sa starosta Rače Peter Pilinský.

Na základe rozhodnutia Stavebného úradu v Rači musí dotyčný stavebník zaplatiť pokutu 29 700 eur, tú však stále neuhradil a namiesto toho dal na súd správnu žalobu na preskúmanie rozhodnutia o uložení pokuty.

(mi)

Páčil sa vám článok?