Malé Krasňany: Rekonštrukcia a modernizácia križovatky

24.4.2016
0
Malé krasňany: rekonštrukcia a modernizácia križovatky - krizovatka_male_krasnany
Páčil sa vám článok?

REKLAMA | Ak jazdíte cez Račiansku, určite ste si na ceste všimli stavebné práce pri príjazde k daňovému úradu. Developer Malých Krasňan od marca rekonštruuje križovatku – a dočasné obmedzenie v premávke bezpochyby bude stáť za to.

Doprava na Račianskej bude od júna prehľadnejšia a bezpečnejšia. Lepšej prejazdnosti pomôže nielen nová svetelná križovatka, ale aj prebudované električkové priecestie a nový cyklochodník. Vybudovaný úsek bude mať dĺžku takmer pol kilometra a zlepší cyklistické prepojenie centra Bratislavy s lesmi Malých Karpát cez Račiansku radiálu a s ďalšími cyklocestami. Celkové náklady investície dosiahnu výšku 1,2 milióna eur a budú slúžiť na zvýšenie kvality dopravy na Račianskej ulici smerom do centra mesta.

Na križovatke pribudne svetelné riadenie aj pre chodcov a cyklistov. Systém riadenia s uprednostnením MHD navyše prispeje k zrýchleniu dostupnosti centra električkou. Nová križovatka zjednoduší dopravu a komfortne prepojí Malé Krasňany s Račianskou ulicou. Počas výstavby bude križovatka čiastočne uzavretá. Doprava je presmerovaná popred vozovňu Krasňany, kde pre toto obdobie vznikla dočasná, spevnená komunikácia.

(pr)

Páčil sa vám článok?