Stavebník napriek zákazu ďalej stavia, padlo už aj ďalšie trestné oznámenie

16.8.2015
0
Stavebník napriek zákazu ďalej stavia, padlo už aj ďalšie trestné oznámenie - fixle
Páčil sa vám článok?

Problémy so stavebníkom piatich čiernych stavieb v Rači pokračujú. Napriek tomu, že Juraj Obermajer ešte v roku 2014 dostal rozhodnutie o zastavení stavebných prác, minulý týždeň pokračoval vo výstavbe.

„Rovnako ako minulý rok stavebník využil to, že račiansky miestny úrad mal týždeň dovolenku. Minulý rok si za tých pár dní úradnej dovolenky naťahal do čiernych stavieb siete, tentoraz tam robil výkopové práce,“ povedal starosta Rače Peter Pilinský, ktorý okamžite po zistení Obermajerových aktivít zalarmoval políciu. „Už len fakt, že si stavebník myslí, že si v súvislosti s jednou z najsledovanejších káuz čiernych stavieb na Slovensku ľudia či okolití susedia nevšimnú pracujúce bagre, hraničí buď s naivitou alebo so skutočnou bezhraničnou aroganciou. Podávame na stavebníka trestné oznámenie za marenie výkonu úradného rozhodnutia,“ dodal Pilinský s tým, že Obermajer tým prekonal aj svoj doterajší vrchol, keď na júnovom zasadnutí miestneho zastupiteľstva otvorene ponúkol 30 000 eur na ihrisko alebo park za to, že mu mestská časť čierne stavby vo Fixloch zlegalizuje a správoplatní stavebné povolenie. „Trvám na tom, čo som povedal vtedy, keď sme si vypočuli túto netradičnú ponuku a odporúčam stavebníkovi odložiť si tých 30-tisíc eur na uhradenie nákladov v súvislosti s odstránením všetkých čiernych stavieb!“

Mestská časť Bratislava - Rača sa čiernymi stavbami v lokalite Fixle zaoberá viac ako dva roky a obrátila sa s podaniami umožňujúcimi postihnúť stavebníka a zastaviť jeho činnosť na viacero dotknutých inštitúcií a organizácií (Obvodný úrad životného prostredia v Bratislave, Okresný úrad - odbor výstavby a bytovej politiky, Obvodný pozemkový úrad, Okresná prokuratúra Bratislava 3, Bratislavská vodárenská spoločnosť, SPP, Západoslovenská energetika). Takmer žiadna z nich snahu mestskej časti o zastavenie čiernych stavieb nepodporila. Až v máji tohto roku Obvodné oddelenie Policajného zboru Bratislava III na základe opätovného trestného oznámenia začalo proti stavebníkovi trestné stíhanie vo veci neoprávneného uskutočňovania stavby, keďže jedna z čiernych stavieb je dvojpodlažný dom, a teda nespadá do kategórie jednoduchých stavieb.

(ts)

Páčil sa vám článok?